Search

Oppisopimus yrittäjälle

Yrittäjä, joka on oppisopimuksella opiskeleva, oppii suurimman osan tutkinnosta työskentelemällä käytännön töissä omassa yrityksessään. Myös oppilaitoksessa on lähi- ja etäopiskelua, jonka määrään vaikuttaa yrittäjän oman yrityksen oppimismahdollisuudet ja osaamisen lähtötilanne.

Edellytykset?

Yrittäjä, joka työskentelee keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa omassa yrityksessään ja joka pääsääntöisesti saa toimeentulonsa siitä voi opiskella oppisopimuksella. Edellytyksenä, että työtehtävät yrityksessä vastaavat opiskeltavan tutkinnon sisältöä.

Miten opiskellaan?

Oppisopimuksen toteutus sovitaan aina tapauskohtaisesti. Siihen vaikuttavat opiskelijan aikaisempi osaaminen ja se, mitä asioita yrityksessä voidaan opiskella työssä.

Yrittäjäopiskelijalla on mentori oppiajalla. Muun muassa ohjaaminen, palautteen antaminen ja arviointi kuuluvat mentorin tehtäviin. Oppisopimusopiskelijan arki muodostuu suurelta osin oppimisesta yrityksen työtehtävissä sekä mentorin antamasta palautteesta. Lisäksi tulevat oppilaitoksen ohjaamat opinnot (oppimistehtävät, verkko-opinnot, lähiopetus), näytön suunnittelu ja näyttö.

Kuka maksaa?

  • Ei koulutusmaksua
  • Ammattitutkintostipendi myönnetään toisen asteen tutkinnon suorittaneille. Lue lisää
  • Opiskelija voi tietyin edellytyksin saada opintososiaalisia etuuksia Vamialta. Lue lisää

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse oppisopimus@vamia.fi tai puhelimitse 040 485 8088, niin mietitään yhdessä, miten oppisopimuskoulutus voi auttaa sinua.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.