Search

Kansainvälisyys

Kansainvälisyystoiminta Vamiassa

Kansainvälisyystoiminta Vamiassa on vilkasta ja se näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme.

Kansainvälisyys on yksi Vamian strategisista painopisteistä ja tavoitteemme on tuoda Vaasan seudun kasvualueelle osaavaa työvoimaa, joka menestyy kansainvälisessä, monikulttuurisessa ja monikielisessä työelämässä ja yhteiskunnassa. Vaasan alue on hyvin kansainvälinen ja monikielinen. Alueella asuu ja työskentelee yli 100 eri kansallisuutta. Työelämä on kansainvälinen ja alueella on monta kansainvälistä yritystä.

Vamia on aktiivisesti mukana monissa paikallisissa, alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa ja hankkeissa, joissa tavoitteena on kehittää kansainvälistä osaamista ja ammatillista koulutusta vastaamaan työelämän ja yhteiskunnan yhä globalisoituvampiin tarpeisiin.

Vamiassa opiskelijat voivat valita kansainvälisyyteen valmistavia opintoja Suomessa ja noin 100 opiskelijaa lähtee ulkomaille vuosittain 2 viikon – 6kk vaihtojaksoihin suorittamaan työpaikalla oppimista yrityksissä tai opiskelemaan partnerioppilaitoksissamme. Ulkomaan jaksot ovat osa opiskelijoiden opintoja, mikä myös luetaan hyväksi. Vamialla on partnereita yli 20 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Henkilökunta on aktiivisesti mukana kehityksessä ja henkilökunnasta noin 50 lähtee joka vuosi ulkomaille kehittämään omaa ammatillista osaamistaan, kehittämään ammatillista koulutusta ja opetusta kansainvälisten partnereiden kanssa tai ohjaamaan opiskelijoita.

Vastavuoroisesti Vamiassa vierailee vuosittain n. 50 opiskelijaa ulkomailta. He osallistuvat opetukseen tai suorittavat harjoittelun alueen yrityksissä. Kansainvälisten ammatillisten koulutuksien asiantuntijat ovat vuosien myötä yhä kiinnostuneempia suomalaisesta ammatillisesta koulutuksesta ja Vamiasta. Meillä käy vuosittain n. 50-100 kansainvälistä vierasta eri kehittämishankkeiden myötä ja perehtymässä opetukseen ja ammatilliseen koulutukseen.

Vamia tarjoaa myös englanninkielisiä koulutusohjelmia matkailu- ja ravitsemisalalla sekä konealalla. Opetusryhmät ovat hyvin kansainvälisiä.

Vamialle myönnettiin Erasmus+ VET Mobility charter 2016, jonka voimassaoloa jatkettiin vuoteen 2027 saakka. Peruskirja myönnetään toimijoille, joilla on todistetusti kokemus pitkäjänteisestä ja laadukkaasta opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden suunnittelusta ja toteutuksesta perustuen oppilaitoksen strategiaan

Työnantaja:

Haluatko kehittää henkilökunnan kielitaitoa ja kansainvälistä osaamista?

Ottamalla vastaan kansainvälisiä harjoittelijoita voitte kehittää henkilökunnan ja organisaationne kielitaitoa ja kansainvälistä osaamista. Vamia hoitaa kaikki käytännön järjestelyt ulkomaisten partnereidensa kanssa ja opiskelijan matkat ja ylläpito maksetaan. Me hoidamme asumisen, perehdytyksen ja vapaa-ajan ohjelman opiskelijoiden tullessa Vaasaan. Vaihtoon tulevat opiskelijat, jotka ovat valikoituneita ja motivoituneita, saavat myös ohjausta Vamiasta. Yrityksellenne tämä ei maksa mitään. Opiskelija tarvitsee vain teidän ohjaustanne työpaikalla.

Oletko kiinnostuneita olemaan mukana kansainvälisessä hankkeessa tai lähettämään henkilökuntaanne ulkomaille hankkimaan uusia ideoita, kokemuksia ja osaamista?

Työelämällä on mahdollisuus osallistua ja olla aktiivisia Vamian kansainvälisyyshankkeissa. Työelämän edustajana voitte esimerkiksi lähettää työntekijöitä mukaan kansainvälisille tutustumismatkoille yhdessä oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Vamialla on paljon kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, jotka järjestävät työntekijöillenne ja henkilökunnallemme mielenkiintoista ohjelmaa ja vierailuja ulkomaisiin oppilaitoksiin ja yrityksiin. Matkat kustannetaan Eramus+ tai Opetushallituksen hankerahoilla kattaen pääsääntöisesti matkat ja asumisen. Teidän maksettavaksenne jää työntekijän palkka ja päivärahat.

Mahdollisuus suorittaa kansainvälisiä opintoja ulkomaisessa yrityksessä

Jos olette kiinnostuneita lähettämään joitakin henkilökunnastanne ulkomaille työharjoitteluun, voimme tarjota heille mahdollisuuden suorittaa 15 osaamispisteen tutkinnon osan ”Alan työtehtävissä toimiminen ulkomailla”. Vamia järjestää silloin ulkomaisten partnereiden kanssa harjoittelupaikan ulkomailta toivomustenne mukaan ja auttaa matkojen ja asumisen järjestelyissä. Valmennamme lähtijät ennen lähtöä ja annamme heille ohjausta vaihdon aikana. Vaihto kustannetaan Erasmus+ apurahalla, joka kattaa matkat, asumisen ja osan elinkustannuksista. Työnantaja maksaa palkan.

Kiinnostuksen herätessä meihin voi olla yhteydessä!

Yhteystiedot:

KV-koordinaattori, Opettaja
Kaasalainen Anne
040 539 9762
  • Hyvinvointipalvelut
KV-koordinaattori, Opettaja
Korpela Nina
040 764 7516
  • Yhteiset opetuspalvelut
KV-koordinaattori, Opettaja
Mäkelä Matias
040 648 3132
  • Energiapalvelut
Kansainvälisyyspäällikkö
Sandbacka Katarina
040 711 7070
  • Hallinto
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.