Search

NY Vuosi yrittäjänä

NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa perustetaan NY-yritys luku- tai kalenterivuodeksi. Yritys toimii oikean rahan voimin. Ohjelmassa opiskelijat käyvät läpi yrittäjyyden eri vaiheet alun toiminnan perustamisesta aina sen kehtykseen saakka.

Ohjelman ajatuksena jo opintojen aikana oppia työelämävalmiudet sekä yrityksellinen ja aktiivinen tapa toimia. NY-yritys tarjoaa nuorille oppimisympäristön, jossa he voivat kokeilla käytännön kautta valmiuksiaan, joita ovat oppineet.

NY Vuosi yrittäjänä –ohjelma on Nuorten Yrittäjä ry:n opinto-ohjelma, jota toteutetaan koko Suomen oppilaitoksissa. Ohjelma on osa oppilaitosten opetusta.

Kilpailut

Kilpailujen tarkoitus on tarjota mahdollisuuksia esitellä omia taitojaan/ valmiuksiaan ja kehittää toimintaa. Alueelliset semifinaalit ja kansalliset finaalit ovat oiva tilaisuus oppia tuntemaan muita NY-yrityksiä ja heidän toimintaansa.

Lukuvuoden aikana pidetään ohjelmaan liittyviä kilpailuita, joihin NY-yritys voi osallistua. Kilpailut, jotka tukevat NY-yrityksen uusien ideoiden toimintaa ja kehitystä ovat mm:

  • Paras video pitch
  • Paras liikeidea
  • Paras internet-kokonaisuus
  • Paras graafinen ilme

Uskalla olla yritteliäs –semifinaali kerää alueen NY-yrittäjät messutapahtumaan, jossa kaikki osallistujat esittelevät yrityksensä ja myyvät tuotteitaan. Semifinaalin paras NY-yritys voi kilpailla SM-palkinnosta kansallisessa Uskalla olla yritteliäs –finaalissa. Meidän oppilaamme ovat olleet voitokkaita Uskalla olla yritteliäs –finaalissa, joka kerää yhteen Suomen parhaat NY-yritykset, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan. Finaali järjestetään vuosittain Helsingissä. Lisätietoja NY-ohjelmasta:

Vuosi yrittäjänä

Uskalla yrittää

Muutama poiminta vamian NY-vuosikellosta

Kansainväliset kontaktit

Olemme tarjonneet oppilaillemme vuosien varrella mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisesti. Teemme yhteistyötä Uumajan Dragonskolanin kanssa ja olemme vierailleet NY-messuilla Uumajassa. Olemme käyneet kylässä Lindköpingissä ja osallistuneet heidän Tekniska verkenin Innovaatio leirille. Olemme olleet Riikassa ja osallistuneet kansainväliseen Intenational Student Company Festival –kilpailuun.

Draknästet

Draknästet on tilaisuus, jossa kerrotaan omista yritysideoista tuomaristolle, joka koostuu yrittäjistä, jotka jakavat mielipiteitään ja vinkkejään.

Minimessut

Minimessut ovat harjoitusmessut, jossa markkinoidaan ja myydään omia tuotteita ja tienataan ensimmäistä kertaa isomman yleisön keskuudessa. Se järjestetään Vamialla yhteistyössä muiden koulutuslinjojen kanssa.

NY 6 h leiri

Meidän NY-yritys järjestää yhdessä opettajien kanssa Innovaatioleirin Vamian ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Leiri on osa opetusta ja toimii inspiraatiopäivänä osana yrittäjyyskasvatusta.

Opiskelijoiden palaute

”Tuntui kuin olisi elänyt oikeaa yrittäjän elämää. Käsiteltiin rahaa, pidettiin kokouksia, suunniteltiin, varattiin myyntipaikkoja ja valmistauduttiin tapahtumiin.”

”Sain käyttää luovuutta samalla kun loin oman messunäyttelyosaston.”

”On kivaa, kun saa tehdä jotain käytännönläheisempää, eikä vain käydä läpi teoriaa.”

”Ennen ja jälkeen finaalin saimme harjoitella suomea ja huomasin, että osasimme paremmin kieltä kuin luulimmekaan.”

”Myyntipuheiden ja esitelmien kautta opimme, ettei meidän tarvitse olla hermostuneita enää koskaan missään esitelmätilaisuudessa tulevaisuudessa.”

Shine Fresh NY, finaalipaikka Uskalla olla yritteliäs -finaalissa
2018, Linette Storfors ja Angelica Nyroos.
MakiFilms NY, finaalipaikka Uskalla olla yritteliäs -finaalissa
2019, Vili Petäjämäki.
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.