Search

Vamian Vanhempainyhdistys ry

Vamian vanhempainyhdistys ry perustettiin v. 2020. Yhdistys on Suomen Vanhempainliiton jäsen ja teemme yhteistyötä Vamia Vaasan ammatillisen oppilaitoksen kanssa. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Piia Luikku ja sihteeri-rahastonhoitajana Tiina Haikkala. Hallituksen jäsenet: Arto Sjöholm, Anniina Korkiamäki, Sanna Ala-Luhtala, Siroun Vaahtoniemi ja Merja Rajala.

Oppivelvollisuuden laajennus

Oppivelvollisuuden laajennus tulee voimaan v. 2021. Tarkoittaa, että vanhempien lakisääteinen vastuu huolehtia nuoren koulunkäynnistä laajenee 18 ikävuoteen saakka tai kunnes nuori on suorittanut toisen asteen tutkinnon. Keväällä 2021 peruskoulun päättävien on aloitettava jokin toisen asteen koulutus.

Vanhempien vastuu ja yhteistyö oppilaitoksen kanssa

Laajennetun oppivelvollisuuden myötä on selvää, että kodin ja oppilaitoksen välinen yhteistyön täytyy olla tiivistä, ennakoivaa ja saumatonta. Toisella asteella opiskelu on itsenäisepää ja opiskelijalla itsellään on suurempi vastuu opiskelujen etenemisestä. Hyvällä kodin ja oppilaitoksen yhteistyöllä voimme kannustaa ja tukea nuoria kohti aikuisuutta.

Lisätietoja

Heräsikö kysymyksiä tai onko sinulla ideoita kodin ja oppilaitoksen yhteystyölle? Tule mukaan toimintaan! Lisätietoja yhdistyksestä antaa Piia Luikku puh. 043 8242 808 tai piia.luikku(a)gmail.com

Hyödyllisiä linkkejä:
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.