Sök

Vamias Föräldraförening r.f.

Vamias föräldraförening r.f. grundades år 2020. Föreningen är medlem i Suomen Vanhempainliitto och vi samarbetar med Vamia, Vasas yrkesläroverk. Som föreningens styrelseordförande fungerar Piia Luikku och som sekreterare- kassör Tiina Hakala. Medlemmar i styrelsen är: Arto Sjöholm, Anniina Korkiamäki, Sanna Ala-Luhtala, Siroun Vaahtoniemi och Merja Rajala.

Utvidgandet av läroplikten

Utvidgandet av läroplikten träder i kraft år 2021. Det betyder att föräldrarnas rättsliga ansvar att ta hand om en ungdoms skolgång sträcker sig till 18 års ålder eller tills den unge har tagit sin examen på andra stadiet. På våren 2021 måste de som utexaminerats från grundskolan påbörja en andra stadiets utbildning.

Föräldrarnas ansvar och samarbete med läroverket

Med utvidgandet av läroplikten är det klart att samarbetet mellan hemmet och läroanstalten bör vara nära, förebyggande och friktionsfritt. Studierna på det andra stadiet är mer självständiga och studeranden har själv ett större ansvar för att studierna framskrider. Med ett gott samarbete mellan hemmet och läroanstalten kan vi uppmuntra och stödja de unga mot vuxenlivet.

Tilläggsuppgifter

Väcker det här frågor eller har du idéer om samarbete mellan hemmet och läroanstalten? Kom med och engagera dig! Tilläggsuppgifter om föreningen ger Piia Luikku tel. 043 8242 808 eller piia.luikku(a)gmail.com

Användbara länkar:

Vanhempainliitto

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.