Search

Yrittäjyys – Euroskills

Vamiasta keväällä 2022 valmistunut merkonomi Hampus Enlund tulee edustamaan Suomea Euroskills-kilpailuissa, jotka järjestetään Puolan Gdanskissa 5.-9. syyskuuta 2023. Hampus osallistui kotimaan karsintoihin syyskuussa 2022 yrittäjyyslajissa Entrepreneurship / Business Development, ja kilpailee nyt samassa lajissa Euroopan tasolla.

Hampus, millaisia tehtäviä kuuluu entrepreneurship/business development lajin kilpailuihin?

– Kilpailutehtävien aikana kilpailijat saavat raamit, joiden perusteella suunnitellaan yritysidea. Tehtävät voivat liittyä esimerkiksi yritysteknologiaan, yrityksen kannattavuuteen tai markkinointiin.
Kilpailutehtävät suoritetaan parin kanssa, ja sitä kautta oppii hyvin tekemään yhteistyötä kovan aikapaineen alla sekä jakamaan tehtäviä tehokkaasti.

Hampukselle on ehtinyt kertyä jo runsaasti kilpailukokemusta, sillä keväällä 2021 hän voitti kultaa Taitajafinaalissa (Mästare finalen) Yrittäjyyslajissa ja keväällä 2022 myöskin kultaa, tällä kertaa Taloushallintolajissa!

Euroskills-finaalissa tullaan myös kilpailemaan pareittain ja Hampus tulee kilpailemaan yhdessä OSAO:n opiskelijan Olivia Hietasen kanssa. Kilpailuihin valmistaudutaan koko vuoden ajan kotimaan karsinnoista lähtien, ja vuoden 2023 alusta lähtien on pidetty yhteisiä harjoitustapaamisia vähintään joka toinen viikko.

Lähivalmentajana Hampusta valmentaa ja avustaa Vamian opettaja Carola Holmlund. Koska kilpailutehtävän tarkkaa aihetta ei tiedä etukäteen, täytyy yrittäjyyslajissa kehittää taitoja laaja-alaisesti. Carolan kanssa Hampus käy läpi yrittäjyyteen liittyviä ajankohtaisia teemoja kuten kestävä kehitys. Lisäksi perehdytään kannattavuuteen ja laskelmiin liittyviin aiheisiin.

Mitä odotuksia on Euroskills-finaalilta Puolassa?

– On todella mielenkiintoista päästä kotimaiden kilpailujen jälkeen kisaamaan Euroopan tasolla, ja tavata alan asiantuntijoita eri maista. Tämä on hyvä tilaisuus päästä verkostoitumaan kansainvälisesti sekä markkinoida omaa osaamistaan.

Syksyllä Hampus tulee aloittamaan opinnot ammattikorkeakoulu Arcadassa. Millaisia eväitä Taitaja- ja Euroskills-kilpailuihin osallistuminen on antanut työelämää ja tulevia opiskeluita varten?

– Muun muassa paineen alla työskentelyä, yleisön edessä esiintymistä ja yhteistyötä projekteissa. Lisäksi kilpailujen kautta pääsee tietenkin oppimaan lisää alasta. Kilpailuihin osallistumisen kannalta on tärkeää että löytyy oma-aloitteisuutta ja omaa motivaatiota kilpailla ja kehittyä alalla.

Tsemppiä harjoitteluun ja kilpailuihin Hampus, pidämme Vamialla peukut pystyssä!

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.