Sök

Företagsamhet

Vid Vamia har du som är intresserad av att lära dig mera om företagande många olika möjligheter. Det här passar både för dig som är intresserad av att eventuellt starta upp ett eget företag samt för dig som annars vill lära dig mera om företagande och öva upp företagsamma egenskaper, som behövs i arbetslivet.

Vamias grundexamenstuderande läser åtminstone 1 kunskapspoäng företagande. Förutom det erbjuds många möjligheter att fördjupa sig inom företagande både genom teori och praktik. Exempelvis erbjuds dessa möjligheter vid Vamia:

  • UF Ett år som företagare programmet där den studerande startar upp ett eget UF-företag för ett läsår. Inom programmet ordnas flera evenemang.
  • UF 6 h läger, en inspirationsdag anordnad av UF företagen tillsammans med lärare. Målgruppen är de som kommer att ha ett UF företag under nästa läsår.
  • Avlägga examensdelarna Arbeta i ett företag 15 kp samt Planering av företagsverksamhet 15 kp. Båda delarna kan exempelvis helt eller delvis avläggas inom det egna UF-företaget.
  • Delta i Taitaja Mästare FM tävlingarna i yrkessicklighet i Företagsamhetsgrenen
  • Yrittäjän ammattitutkinto (ordnas enbart på finska)

En del av Vamias studerande har under många år startat upp egna UF-företag som de framgångsrikt har drivit under ett läsår. Via detta program kan du i praktiken testa dina vingar som företagare och testa dina ideér. Flera av ungdomarna har efter det läsåret fortsatt med sin verksamhet och registrerat ett riktigt företag.

Mera info om UF verksamheten vid Vamia:

UF ett år som företagare

Lärare Carola Holmlund, tel 040 145 7453, carola.holmlund(a)vamia.fi

Mera info om Yrittäjän ammattitutkinto här:

Yrittäjän ammattitutkinto

Lärare Päivi Ikävalko-Kivihaka, tel 040 706 6156

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.