Sök

Taklagsfest för Vamias ATM-hall

På Vamias Sampo-campus hölls en taklagsfest för den nya ATM-hallsbyggnaden. Byggandet av hallen inleddes våren 2022 och förväntas bli klart i slutet av 2023. Den nya hallen ger Vamia mer omfattande möjligheter att utveckla och förbättra lärmiljöerna inom fordons-, husbyggnads- och jordbyggnadsbranschen.

Vamias utbildningschef för energitjänster Seppo Uusitalo som deltar i taklagsfesten ser nöjd ut och medger att hallen ser bra ut redan nu. I och med den nya hallen får Vamias studerande tillgång till moderna och mångsidiga lärmiljöer. Hallen erbjuder nya lokaler och ny utrustning för olika utbildningsbranscher.

– Då man har sett hallen kan man nog konstatera att vår spelplan blir betydligt bättre. Nu kan vi genomföra utbildningar som det ursprungligen var planerat, säger en glad Uusitalo.

Vamias studerande inom hus- och jordbyggnadsbranschen har studerat i tillfälliga lokaler de senaste åtta åren. Den här nya hallen är en betydande milstolpe i Vamias historia och ger de studerande utmärkta förhållanden för lärande och framgång.

Rektor Åsa Stenbacka är glad för både personalens och de studerandes skull då Vamia får nya lärmiljöer för utbildningar inom fordons-, husbyggnads- och jordbyggnadsbranschen.

– Jag är överlycklig, för det här är så efterlängtat. Det är fint att Vasa stad har satsat på yrkesutbildningen. Det är verkligen en glädjedag, konstaterar Stenbacka.

Vamia vill redan i det här skedet tacka alla parter som varit med och byggt hallen och understött projektet i olika skeden.

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.