Sök

Skaffa internationella färdighet

kokkiopiskelijat keittiössä

Internationellt kunnande och erfarenhet som utvecklar yrkeskunnandet och är behövliga kunskaper för arbetslivet.

Som studerande i Vamia har du möjlighet att skaffa internationell erfarenhet från utlandet eller hemlandet. Du kan t.ex. erlägga examensstudier eller inlärning på arbetsplatsen även på utländska läroverk och arbetsplatser eller genom att delta i många olika internationella aktiviteter och händelser här i Vasa. Den utländska utbytesdestinationen kan du antingen skaffa själv eller utnyttja Vamias samarbetspartners. Alla Vamias utbildningsprogram erbjuder möjligheten till utbyte och internationella erfarenheter även för vuxenstuderande.

I Vamia kan du erlägga språk- och kulturstudier och delta i olika projekt. Du kan också skaffa internationellt kunnande genom att erlägga inlärning på arbetsplatsen i en internationell miljö i Finland.

En stig mot internationellt kunnande

Om du vill skaffa mera internationella färdigheter och internationell erfarenhet kan man planera och utarbeta en personlig stig som leder till internationalitet där du samlar olika internationella färdigheter under studierna. Samtala med den ansvariga läraren och/eller studiehandledaren.

Vamia amigos

Är du intresserad av att lära känna de utbytesstuderande som kommer till oss? Då har du möjlighet att bli en Vamia Amigo. De har hand om att ordna program för våra internationella gäster.

Du kan få 2 kp för valfria studier i den gemensamma examen.

Till dina uppgifter hör:

  • att ta emot våra utbytesstuderande
  • att presentera vår skola, studierna och vår stad
  • i samarbete med de andra amigona, planera trevligt fritidsprogram där du själv också naturligtvis får delta.
  • hjälpa till med praktiska saker t.ex  att skaffa prepaid- och busskort o.s.v.

Varför lönar det sig att delta: ett plus när du söker till utbyte utomlands, språkkunskaperna ökar, du får livslånga vänner och kontakter utomlands. Dessa mångkulturella kunskaper uppskattas i arbetslivet.

Om du är intresserad kontakta Vamia Amigos ansvariga lärare Oili Tankka oili.tanka@vamia.fi

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.