Search

Hanki kansainvälistä osaamista

kokkiopiskelijat keittiössä

Kansainvälistä osaamista ja kokemusta kehittäen ammatillista osaamista ja työelämässä tarvittavia taitoja

Vamian opiskelijana sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta ulkomailta tai kotimaassa. Voit esimerkiksi suorittaa tutkintoon kuuluvia opintoja tai työpaikalla oppimista myös ulkomaisissa oppilaitoksissa ja työpaikoissa tai osallistumalla monenlaisiin kansainvälisiin toimintoihin ja tapahtumiin täällä Vaasassa. Ulkomaan vaihtokohteen voit hankkia itse tai hyödyntää oppilaitoksen yhteistyökumppaneita. Kaikki Vamian koulutusohjelmat tarjoavat mahdollisuuden ulkomaavaihtoon ja kansainvälisiin kokemuksiin myös aikuisopiskelijoille.

Vamiassa voit suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja ja osallistua erilaisiin hankkeisiin. Voit myös hankkia kansainvälistä osaamista suorittamalla työpaikalla oppimista kansainvälisessä ympäristössä Suomessa.

Kansainvälisyyteen valmentava polku

Jos haluat hankkia enemmän kansainvälisiä valmiuksia ja kansainvälistä kokemusta sinulle voi suunnitella ja laatia henkilökohtaisen kansainvälisyyteen valmentavan polun, jossa keräät erilaista kansainvälistä osaamista opintojesi aikana. Keskustele vastuuopettajan ja/tai opinto-ohjaajan kanssa.

Vamia Amigos

Oletko kiinnostunut tutustumaan ulkomailta tuleviin vaihto-opiskelijoihimme? Silloin sinulla on mahdollisuus ryhtyä Vamia Amigoksi. He huolehtivat kansainvälisten vieraidemme ohjelman järjestämisestä.

Voit saada 2 osp yhteisten tutkinnon osien valinnaisiin opintoihin.

Tehtäviisi kuluu:

  • ottaa vastaan vaihto-opiskelijoitamme
  • esitellä kouluamme, opiskelua ja kaupunkiamme
  • yhteistyössä muiden amigojen kanssa suunnitella mukavaa vapaa-ajan ohjelmaa, johon itsekin tietysti pääset osallistumaan
  • auttaa käytännön asioissa, esim. puhelinliittymän ja bussikortin hankinta ym.
  • Miksi kannattaa osallistua: plussaa, kun haet ulkomaanvaihtoon, kielitaito vahvistuu, saat elinikäisiä ystäviä ja kontakteja ulkomailta. Näitä monikulttuurisia taitoja arvostetaan työelämässä.

Jos olet kiinnostunut niin ota yhteyttä Vamia Amigoksen vastuuopettajaan Oili Tankka oili.tanka@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.