Sök

Rakt ut i arbetslivet eller vidarestudier?

Efter studierna på Vamia är det många som tänker på vad de ska göra näst; rakt ut i arbetslivet eller vidarestudier?

Janika, Olivia och Tiia har alla fått studieplats på Hanken i Vasa utan inträdesprov. Hur är det möjligt?

– Den ansökan vi gjorde heter antagning på basis av särskilda meriter. Man kan alltså bli antagen genom att man utmärkt sig till exempel i olika tävlingar eller idrott, berättar Olivia

– Prestationerna ska vara på en högre nivå än andra jämnårigas. Det kan till exempel vara att man är med i landslaget i någon sport eller att man har ett företag. En extra merit är något man klarat av vid sidan av studierna. På samma gång man har goda studieprestationer, tillägger Janika.

Tjejerna har varit väldigt aktiva i olika tävlingar och evenemang under sina år på Vamia. Till Hanken sökte de in med sina prestationer i bland annat Ung Företagsamhet samt Mästare -tävlingarna, föreningsarbete och entreprenörskap. Däremot visste tjejerna inte om detta alternativa sätt att söka in till Hanken när de påbörjade sina studier vid Vamia. De har varit med i evenemangen på grund av rent intresse och passion.

– Vi fick höra om denna möjlighet när vi kollade igenom olika skolor. Det var vår lärare Carola som berättade detta för oss. Att vi kunde söka in till Hanken med våra prestationer kom helt automatiskt, berättar Janika.

Efter Vamia finns det många möjliga studievägar. Varför just Hanken?

– Jag har länge tänkt på Hanken men varit lite osäker ifall jag ska söka. Det verkar som en trevlig skola och de har många ämnen som jag tycker är intressanta, säger Olivia

– Jag funderade på Hanken eller Novias tradenomlinje. Ett tag var jag mer intresserad av Novia. När vi var och hälsade på och lyssnade på presentationer vid Hanken så började det kännas mer intressant, berättar Tiia.

Extra meriter kan man samla på sig under sina studieår på Vamia. Det bästa är att det är både roligt och lärorikt! Att sedan kunna söka in till Hanken med sina meriter är ett stort plus!

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.