Sök

Utövare av medietjänster

Yrkesbeskrivningen

En utövare av medietjänster jobbar med olika arbetsuppgifter inom media i t.ex. tryckerier, medie-och reklambyråer, medieföretag eller på medieavdelningen i företag. Andra intressanta arbetsplatser kan finnas i radio- och TV bolag både inom landet och utomlands samt i fotoateljéer och –affärer. Du kan även starta ett eget företag.

Som utövare av medietjänster behärskar du medieplanering och grafisk produktion samt multimedia. Du vet, hur idéer förvandlas till färdiga produkter. Mediekännedom, formulering av budskap och dokumentering av olika fenomen är en naturlig del av ditt kunnande. Att ha stor drivkraft och kreativ kompetens samt kunna arbeta under tidspress och i grupp är viktiga egenskaper i mediebranschen.

Innehållet av studierna

Studierna består av gemensamma ämnen och yrkesstudier, i vilka det ingår audiovisuell produktion, grafisk produktion, video- och filmproduktion, fotografering och multimedia.

Studietiden är ca. 2-3 år enligt den personliga utvecklingsplanen för kunnande. Du kan ansöka om erkännande av kunnande av tidigare studier, vilket avkortar studietiden. Mera information om uppbyggnaden av examen.

Ansökan till utbildningen

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.