Sök

Säkerhetsvakt

Yrkesbeskrivningen

En säkerhetsvakt kan ha många olika arbetsuppgifter. Som väktare kan du ha arbetsuppgifter som att skydda egendom eller personer eller att syssla med brottsförebyggande arbete. Fungerar du som en ordningsvakt igen så betyder det att du övervakar ordningen och tryggar säkerheten vid publika tillställningar. Arbetar du med uppgifter inom säkerhetsskydd så är det oftast jobb med mekaniska och elektroniska säkerhetsarrangemang. Man måste vara ansvarstagande, ärlig, serviceinriktad och kunna hantera olika typer av konflikt- och nödsituationer. Branschen passar både för flickor och pojkar. 

Gemensamt för de olika arbetsuppgifterna är att man som väktare måste vara serviceinriktad och ansvarsfull. Man måste vara beredd på långa arbetspass och oregelbundna och ibland obekväma arbetstider. Arbetet kräver att man har god fysik. 

Innehållet av studierna

Studierna består av yrkesinriktade och gemensamma ämnen. I  utbildningsprogrammet för en säkerhetsvakt ingår studier i verksamhet inom säkerhetsbranschen, datasäkerhet, installation av säkerhetssystem, bevaknings- och servicefunktioner, bemästrande av hotfulla situationer, logistisk säkerhet, självförsvar och första hjälp. 

Studietiden är ca. 2-3 år enligt den individuella planen. Du kan ansöka om erkännande av kunnande av tidigare studier, vilket avkortar studietiden. Läs mera information om uppbyggnaden av examen.

Ansökan till utbildningen

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.