Sök

Kosmetolog

Yrkesbeskrivningen

Som kosmetolog får du planera och göra behandlingar för främst ansiktet samt för händer och fötter. Dessutom ingår en del undervisning i makeup. Att marknadsföra dina tjänster ingår som en naturlig del i studierna. Du behandlar människan från topp till tå och förebygger på det här viset olika sjukdomar och kosmetiska problem. Arbetet kräver renlighet, pålitlighet och förmåga att komma överens med olika slags människor i olika åldrar. Symptom på hudallergier och eksem förorsakade av irritation kan vara tecken på olämplighet för branschen.

Innehållet av studierna

Studierna består av yrkesinriktade och gemensamma ämnen. De yrkesinriktade studierna utgörs av fem studiehelheter; basvård av hud, specialvård av hud, vägledning i hudvård, företagsverksamhet inom makeup och skönhetsbranschen. Förutom dessa kan du välja att bl.a. studera spabehandling.

Studietiden är ca. 2-3 år enligt den individuella planen. Du kan ansöka om erkännande av kunnande av tidigare studier, vilket avkortar studietiden. Mera information om uppbyggnaden av examen

Läs studerandes berättelse

 ANSÖKAN TILL UTBILDNINGEN

GEA info! Information on möjlighet att söka via kontinuerlig ansökan kommer under mars månad.

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.