Sök

Erfarenheter från utlandsbyte

opiskelijat sillan kupeessa

” Jag lärde mig nya saker om den spanska kulturen och jag upplevde hur det var på ett spanskt daghem. Utbildning på arbetsplatsen utomlands är mycket nyttigt för framtiden”
– Armi, närvårdare, 2019

”I Skottland hade jag en bra möjlighet att lära mig engelska eftersom den skotska accenten ändå är ganska svår. Det var en helt toppen erfarenhet att få bekanta sig med deras arbetssätt och annars också med hela staden, verkligen ett trevligt ställe och en mäktig upplevelse på alla sätt !”
– Veronika, grundexamen inom affärsverksamhet, 2019

”Utbytet i Indien var verkligen spännande och mycket roligt. Den här upplevelsen kommer jag aldrig att glömma”
– Samu, maskin- och metallbranschen Chennai 2013

” Det att man inte alltid behöver ha den bästa kompisen från klassen med när man åker på utbyte utomlands, ibland kan man åka ensam och det blir en mäktig ögonöppnande upplevelse”
– Abang 2019

”Den här resan har varit en av de bästa saker som någonsin har hänt mig. Bara att vara i Kina har öppnat ögonen för hur livet är på andra platser i världen. Man kan bara lyfta på hatten åt alla som varit med här. Och oj så jag kan skryta, i min CV, om arbetsinlärningen i Kina .”
– Joonas, el- och automationsbranschen, Shanghai 2018

”På arbetet pratade de andra inte engelska. Jag klarade mig med gester”
– Aapo, grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, Bilbao, 2019

En månad i Nepal

I november 2018 hade jag möjlighet att åka till Nepal på en månads lång praktik. Jag studerade sista året till media-assistent på Vamia. Min praktik var som freelance-fotograf i Nepals huvudstad Kathmandu där jag producerade material för Keva-nätverket om deras praktikorganisation.Största intrycker på mig gjorde mänskorna i Nepal. Deras vänlighet och hjälpsamhet lämnade ett bestående intryck hos mig. De hade en otrolig fin inställning och de var alltid redo att ge åt andra av det lilla de hade.

Resan till Nepal förde mig till en helt ny värld. Jag har lärt mig att lyckan inte kommer av prylar runt omkring oss utan av något helt annat. Mänskorna är i huvudsak goda, även på andra sidan världen. Å andra sidan är saker vi här håller för självklara, inte det i alla delar av världen. 
– Jere, media-branschen, Kathmandu 2018

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.