Search

Kokemuksia ulkomaanvaihdosta

opiskelijat sillan kupeessa

” Opin uusia asioita Espanjan kulttuurista ja näin millaista oli päiväkodissa Espanjassa, ulkomaan työssäoppiminen oli tosi hyödyllinen tulevaisuutta varten”
– Armi 2019

”Skotlannissa oli todella hyvä mahdollisuus oppia englantia kun skottilaisilla vielä se aksentti aika vaikea. Oli ihan huippu kokemus päästä tutustumaan heidän työskentelytapaan ja muutenkin koko kaupunkiin, todella ihana paikka ja aivan mahtava kokemus puolin!”
– Veronika 2019

”Intian vaihto oli todella jännittävä ja erittäin hauska. Tätä kokemusta en koskaan tule unohtamaan”
– Samu, kone- ja metalliala Chennai 2013

” Se että aina tartte olla se paras ystävä luokalta mukana kun menee ulkomaille vaihtoon, joskus yksinki voi mennä ja se on sitten niin mahtava silmiä avaava kokemus”
– Abang 2019

”Tämä matka on ollut yksi parhaimmista asioista mitä on koskaan tapahtunut. Pelkästään Kiinassa oleminen on avannut silmät, millaista elämä on muualla maaiolmassa. Hattua vaan voi nostaa kaikille, jotka ovat olleet tässä mukana. Ja voi että kun voi rehvastella CV:ssä työssäoppimisesta Kiinassa.”
– Joonas, sähkö- ja automaatioala, Shanghai 2018

”Töissä muut eivät puhuneet englantia. Käsimerkeillä selvisin”
– Bilbao

Kuukausi Nepalissa

Marraskuussa 2018 minulla oli tilaisuus mennä Nepaliin kuukauden pituiseen harjoitteluun. Opiskelin viimeistä vuotta media-assistentiksi Vamiassa.  Harjoitteluni oli freelance-kuvaajana Nepalin pääkaupunki Kathmandussa, missä tuotin materiaalia Keva-verkostolle heidän harjoitteluorganisaatiostaan.

Suurimman vaikutuksen minuun tekivät ihmiset Nepalissa. Heidän ystävällisyytensä ja avuliaisuutensa jättivät pysyvä vaikutelman minuun. Heillä oli mahtava asenne ja he olivat valmiita aina antamaan muille siitä vähästään, mitä heillä oli.

Matka Nepaliin toi minut kokonaan uuteen maailman. Olen oppinut, että onni ei synny tavaroista ympärillämme, vaan jostain aivan muusta. Ihmiset ovat pääasiassa hyviä, myös toisella puolella maailmaa. Toisaalta asiat, joita täällä pidetään itsestäänselvyyksinä, eivät ole sitä joka puolella maailmaa. 
– Jere, media-ala, Kathmandu 2018

Hae ulkomaanvaihtoon!

Opintomatka Espanjaan

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.