Search

Opiskelijahuolto

Opiskelijahuoltoon kuuluu erityisopetus, opinto-ohjaus, kuraattorin ja terveydenhuollon palvelut.

Jos tunnet tarvitsevasi näitä palveluita, voit joko itse hakeutua niihin tai pyytää apua vastuuopettajaltasi, joka ohjaa sinut eteenpäin oikean avun luo.

Erityisopetuksessa otetaan huomioon erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden tarpeet. Tavoitteena on, että opiskelija saa tuen avulla perusteiden mukaisen ammattitaidon.

Vamialla jokaisella opiskelijalla on oikeus saada riittävästi henkilökohtaista tukea ja opinto-ohjausta opintojen aikana.

Opinto-ohjauksessa opot ohjaavat opiskelijoita opintojen suunnittelussa, opiskelutaidoissa ja jatko-opintoihin hakeutumisessa sekä työllistymisessä.

Kuraattorin tehtävä on ensisijaisesti auttaa ja tukea opiskelijaa esimerkiksi vaikeissa sosiaalisissa tai psyykkisissä tilanteissa. Tavoitteena on se, että vaikeuksista huolimatta opinnoissa pääsee eteenpäin ja voi valmistua työkykyisenä ja motivoituneena ammattilaisena.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on opiskelijoiden terveyden tukeminen ja edistäminen. Opiskeluaikana voit saada terveydenhuoltoa, joka on Vaasan kaupungin järjestämä palvelu. Kampuksilla opiskelijaterveydenhuoltoa hoitaa terveydenhoitajat. Heiltä voi saada tarvittaessa lähetteen lääkärille tai psykologille.

Ilmoita omasta terveydentilastasi tai rajoitteistasi koululle esim. diabetes, epilepsi, allergia ja myös työturvallisuuteen liittyvät asiat.

Aikuisopiskelijan terveydenhuoltopalvelut: jos sinulla on oikeus työterveyshuoltopalveluihin, silloin koulun terveydynhuoltopalvelut eivät kuulu sinulle.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.