Search

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, päiväkoulutus

Hyvä kokki on yhteistyötaitoinen, ahkera ja huolellinen. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista. Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa valintakoemenettelyn kautta opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

 

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat. Työ on usein iltapainotteista.

 

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä. Työaika on yleensä aamupainotteista.

 

Hakumenettely, koulutuksen aloitus ja kesto

 

Koulutus alkaa                         Haku päättyy                            Haastattelut

1.8.2024                                     7.6.2024                                     Kaikki hakijat haastatellaan

 

Opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Edellä mainitun aloituspäivän lisäksi koulutuksen voi mahdollisesti aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon (yhden tai useampia tutkinnon osia Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta) tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

Koulutuksen kesto noin 2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

 

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista opinnoista, joihin kuuluu pakollisena tutkinnon osana joko Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa. Valinnaisia tutkinnon osia voivat olla mm. Ruoanvalmistus tilauspalvelussa ja Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen.

 

Koulutuksen toteutus

Päiväkoulutus tapahtuu lähiopetuksena joka arkipäivä pois lukien loma-ajat. Koulutuksessa painotetaan käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Koulutukseen sisältyy paljon myös työelämässä oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Jatkuvan haun valintaperusteet. Kielitaidon riittävyys ja alalle soveltuvuus arvioidaan haastattelussa.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Sari Tuovila, puh. 040 764 7562, sari.tuovila@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.