RUOKAPALVELUJEN AMMATTITUTKINTO, PÄIVÄKOULUTUS
Hyvä kokki on yhteistyötaitoinen, ahkera ja huolellinen. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista. Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa valintakoemenettelyn kautta opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat. Työ on usein iltapainotteista.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä. Työaika on yleensä aamupainotteista.
Hakuaika
Haku alkaa: 4.9.2023
Haku päättyy: 9.2.2024
Valintamenettely: haastattelu
Hakemuksen lähetettyäsi, opinto-ohjaaja/opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.
Koulutuksen aloitus ja kesto
Koulutuksen voi aloittaa aikavälillä: 9.1. – 16.2.2024.
Edellä mainittujen aloituspäivien lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kyseisen tutkinnon kesken jääneitä opintoja.
Koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon voivat vaikuttaa aiemmin hankittu alan osaaminen sekä mahdolliset aiemmin kesken jääneet opinnot.
Kelpoisuusvaatimukset
Olet hakukelpoinen koulutukseen, jos sinulla on riittävä suomen kielen taito (arvioidaan haastattelussa) ja sinulta löytyy alan työkokemusta tai harrastuneisuutta (esim. innokas kotikokki).
Koulutuksen kuvaus ja toteutus
Opinnot koostuvat ammatillisista opinnoista ja työelämässä oppimisen jaksoista. Koulutuksessa painotetaan käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Ammatillisia opintoja opiskellaan lähiopetuksena joka arkipäivä pois lukien loma-ajat. Molemmilla osaamisaloilla (Ravintolaruuanvalmistus ja Suurtalousruoanvalmistus) voi opiskella myös esimerkiksi erikoisruokavalioiden valmistamista, kasvisruokien valmistamista tai vaikkapa ruuanvalmistusta tilauspalveluissa.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Sari Tuovila puh. 040 764 7562, s-posti sari.tuovila@vamia.fi.
Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten, puh. 040 485 8088, mia.malmsten@vamia.fi.