Search

Infoa uudelle opiskelijalle ja huoltajalle, syksy 2024

Syksyinen kuva Vamian pihalta. Taustalla Vamia-kyltti ja edessä ruskan värisiä puunlehtiä.

Vamia postittaa kaikille yhteishaussa valituille hyväksymiskirjeen 13.6.2024. Hyväksymiskirjeestä opiskelija näkee opintojen aloituspäivän ja paikan mihin saavutaan ensimmäisenä päivänä. Kirjeessä ilmoitetaan myöns, jos hakija on valittu kahden tutkinnon opintoihin (lukuaineiden keskiarvo on oltava 7.00).

Valittujen nimiä ei julkaista Vamian nettisivuilla, koska hakijat saavat tiedon opiskelijavalinnasta sähköpostitse Opintopolusta.

Perustutkintojen osalta koulu alkaa to 1.8.2024 klo 10.00 alla olevissa paikoissa. Ensimmäinen koulupäivä päättyy klo 14.00. Vastuuopettaja ohjeistaa loppuviikon ohjelmasta tarkemmin.

Ma 5.8.2024 alkaen noudatetaan normaalia lukujärjestystä.

Koulun aloituspaikat to 1.8.2024 klo 10.00, kts. kartta:

Hansa-kampus, Ruutikellarintie 2 (dronevideo)

Hansa-kampus, Silveria, Ruutikellarintie 4 (dronevideo)

  • Merkonomit, ohjelmistokehittäjät ja mediapalvelujen toteuttajat; kokoontuminen Ruutikellarintie 2 rakennuksen pääaulassa (ruokalan lähellä), kartassa sisäänkäynti 2 tai 4
  • Lähihoitajat sekä hius- ja kauneudenhoitoala; kokoontuminen Ruutikellarintie 2 rakennuksen Parcoksen päädyn (lähempänä Ruutikellarintietä) aulassa, kartassa sisäänkäynti 3 tai 6
  • Ravintola- ja catering- ala sekä matkailuala; kokoontuminen Ruutikellarintie 4 rakennuksen koulun ala-aulassa, kartassa sisäänkäynti 8

Sampo-kampus, Sepänkyläntie 16 (dronevideo)

  • Automaatioasentaja, sähköasentaja, IT-tukihenkilö; T-siipi, kokoontuminen Sepänkyläntien puoleisen oven ulkopuolelle
  • Automekaanikko, maarakennuskoneenkuljettaja, talonrakentaja, ATM-halli, kokoontuminen hallin etuovelle.
  • Koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja, putkiasentaja, turvallisuusvalvoja H-aula, kokoontuminen sisäpihan puolelle.

Vamian koko henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Oppivelvollisuus piteni 1.8.2021 alkaen 18 vuoden ikään. Samaan aikaan astuu voimaan myös toisen asteen opintojen maksuttomuus. Lain tarkoituksena on turvata kaikille elämässä ja yhteiskunnassa tarpeellinen perusosaaminen ja sivistys. Opiskelijat saavat käyttöönsä koulun kustantamana esim. oppikirjat. Myös lounas on ilmaista ammatillista perustutkintoa opiskeleville (poissulkien opiskelijat, jotka opiskelevat oppisopimuksella, työvoimakoulutuksessa tai saavat kotouttamistukea).

Slice (digitaalinen opiskelijakorttisovellus) ja ruokailu

Slice, digitaalinen opiskelijakortti, ladataan puhelimeen opintojen alkaessa. Opiskelijat joilla on oikeus maksuttomaan ruokailuun, saavat sovellusta näyttämällä yhden maksuttoman aterian opiskelupäivinä koulun ruokalassa. Erityisruokavalioista tulee olla yhteydessä koulun terveydenhoitajaan.

HOKS

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan yhdessä vastuuopettajan kanssa HOKS eli henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, johon suunnitellaan ja päivitetään opintojen kulkua.

Studenta

Opiskelijahallintojärjestelmä, josta opiskelija näkee mm. oman lukujärjestyksenä, henkilötietonsa, saamansa arvosanat, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmansa (HOKS) ja poissaolot. Myös alaikäisen huoltajalla on pääsy Studentaan. Tunnukset jaetaan opintojen alussa.

Office365

Kaikki opiskeluihin liittyvä tiedottaminen tapahtuu oppilaitoksen sähköpostin kautta. Opiskelijalla on velvollisuus seurata sähköpostiaan säännöllisesti. Word, PowerPoint, Excel, Onedrive, Sharepoint ja Teams löytyvät myös Office365 kautta. Opiskelijalla on mahdollisuus ladata työpöytäversiot ohjelmista kotikoneelle maksutta opintojen ajaksi. Teamsin kautta pidämme mahdolliset etäopiskelun tunnit.

Opiskeluajat, lomat ja poissaolot

Opetusta järjestetään pääsääntöisesti klo 8-15.15 (16) välisenä aikana. Opiskelijan velvollisuus on seurata ja noudattaa lukujärjestystä. Yhteishakuryhmien loma-ajat ovat seuraavat: syysloma 14.-18.10.2024, joululoma 23.12.2024-03.01.2025 ja talviloma 24.-28.02.2025.

Opiskelijan tulee osallistua oman HOKSinsa (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti opetukseen. Sairauspoissaolot on ilmoitettava viipymättä vastuuopettajalle

Savuton oppilaitos

Tupakointi on kielletty koko Vamian alueella.

Opintotoimisto

Opintosihteerit palvelevat opiskelijoita päivittäin molemmilla kampuksilla.

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjauksella tuetaan opiskelijaa suunnitelmalliseen opiskeluun ja ammatilliseen kasvuun.

Erityisopetus ja kuraattorit, maahanmuuttajakoordinaattori

Opiskelijahuollon tehtävänä on edistää oppilaitostyön hyvinvointia ja viihtyisyyttä sekä luoda opiskeluympäristöstä turvallinen ja terveellinen. Opiskelijahuollon tulee lisäksi edistää oppimisvaikeuksien ja opiskelijan muiden ongelmien varhaista tunnistamista ja niihin puuttumista.

Opiskeluterveydenhuolto

Sairasvastaanotto terveydenhoitajalle ilman ajanvarausta arkisin klo 8-10. Muina aikoina ajanvarauksella.

Haku- ja ohjauspalvelut

Haku- ja ohjauspalvelu VamiaGuide auttaa ja ohjaa uusia hakijoita koulutukseen hakeutumisessa ja ammatin valintaan liittyvissä kysymyksissä Vamian opiskelijoita uraohjauksessa ja työnhakuun liittyvissä asioissa.

Opintotuki

Opintotukea voit hakea myös verkossa osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Lisätietoja opintotuesta löydät osoitteesta www.kela.fi.

Opiskelu työttömyysetuudella

Yli 25-vuotiaalla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Tarkista ennen opintojen alkamista TE-toimistosta työttömyysetuudella tuetun opiskelun mahdollisuus.

Koulumatkatuki

Koulumatkatukea haetaan verkkohakemuksella OmaKelassa (www.kela.fi/omakela) Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Asuminen

Oppilaitoksella ei ole omaa opiskelija-asuntolaa. Mikäli tarvitset asunnon, niin voit tehdä asuntohakemuksen sähköisenä Vaasan opiskelija-asuntosäätiöön (VOAS) tai ottaa yhteyttä toimistolle asuntotoimisto@voas.fi, puh. 06 327 6530.

Opiskelijan opas 2024-2025

Opiskelijan oppaasta löytyy lisää tärkeää ja ajantasaista tietoa opiskelusta Vamialla. Opas päivitetään elokuun alkuun mennessä.

Tervetuloa opiskelemaan Vamiaan!

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.