Search

Upeita suorituksia kilpailuissa: SakuStars, Uskalla Yrittää ja Taitaja

Kevätlukukauden päättyessä saamme juhlistaa paitsi valmistuvia opiskelijoita, myös kilpailuissa menestyneitä opiskelijoita. Ja paljon juhlittavaa meillä onkin, sillä Vamian opiskelijat ovat niittäneet menestystä niin Uskalla Yrittää-, Taitaja- kuin myös SakuStars-kilpailuissa!

SakuStars

Kilpailut järjestettiin 23.-25.4. Ikaalisissa ja tämän vuoden kisajärjestäjänä toimi SASKY koulutuskuntayhtymä.

Vamialta kilpailuihin osallistui upea 32 opiskelijan joukkue, jotka voittivat seuraavat palkinnot:

Kunniamaininta maalauksessa Neela Ruohoniemi

Lisäksi upeita suorituksia nähtiin Vamian oppilailta esimerkiksi soolosoittimissa, maisemamaalauksessa ja
taidetta kahdessa tunnissa -lajissa.

– Tunnelma kisoissa on mahtava, koska kaikki kannustavat täällä toisiaan, tulit sitten mistä koulusta
tahansa, opiskelijat kommentoivat.

Mitalistit ylhäältä vasemmalta oikealle: Musa Victor, Khadijat Victor, Eunice Shopein-Mann ja Robert Tuyishime.

Uskalla Yrittää

Uskalla yrittää -finaali järjestettiin 24.-25.4. Helsingissä ja Vamialta mukana oli kilpailemassa kolme NYT-yritystä:

• Aurora NYT
    • Media-alan opiskelijat Cornelia Corriveau, Olivia Antell, Julina Hoxell ja merkonomiopiskelija Jomar Ståhl.
    • Liikeidea: Päiväkirja pohdintaa ja reflektointia varten. Kirja sisältää täytettäviä sivuja sekä ihmisten tarinoita ja kokemuksia.
  • Amorcito NYT
    • Merkonomiopiskelijat Pakjira Björkqvist ja Thao Bang.
    • Liikeidea: Suunnittelemme omat postikorttimme digitaalisten työkalujen avulla. Postikortteja myydään eri kausien ja tyylien mukaan.
  • Reborn NYT
    • Merkonomiopiskelija Sari Riihioja ja media-alan opiskelija Altsu Kannelmaa.
    • Liikeidea: Uudelleenkäyttää ja tuunata vanhoja tavaroita uusiokäyttöön.
Jomar Ståhl ja Cornelia Corriveau

Cornelia Corriveaun, Olivia Antellin, Julina Hoxellin ja Jomar Ståhlin NYT-yritys Aurora NYT voitti finaalissa Parhaan liikeidean palkinnon! Opettajat Guy Bokull ja Jan Nedergård toimivat NYT-yrityksen ja opiskelijoiden ohjaajina.

Aurora NYT voitti 500€ palkinnon sekä Jobshadow-matkan Helsinkiin lokakuussa 2024, jolloin he pääsevät tutustumaan Skandinaviska Enskilda Bankeniin. Parhaan liikeidean palkinnon jakoi SEB.

Tuomariston perusteet voitolle olivat seuraavat:
Sosiaalinen vastuullisuus on liiketoiminnan ytimessä. Yritys on tunnistanut vakavan ongelman ja pyrkinyt ratkaisemaan sen mukavalla tavalla. Kokonaisuudessaan yritys oli upea ja toi arvonsa vahvasti esiin.  Yrityksellä oli jo yhteistyökumppaneita sekä sisällöntuotannon että hyväntekeväisyyden suhteen. Heillä oli vahvana tavoitteena kansainvälistyminen.

Olivia Antell och Julina Hoxell osallistuivat finaalimessuun etänä ulkomaan vaihdostaan Portugalista.

Taitaja

Taitaja, ammattitaidon SM-kilpailu, on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. Vuoden 2024 Taitaja-kisat järjestettiin Kuopiossa 20.–23.5.2024.

Suomenmestaruusmitaleista kamppaili yli 400 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Vamialta Taitajien SM-finaaliin osallistui 5 kilpailijaa.

Taitaja 2024 finaalitulokset:
🥇 Kultaa: Merkonomiopiskelija Wallace Gichuci lajissa Databehandling
🥇 Kultaa: Ohjelmistokehittäjäopiskelija Mikael Kolehmainen lajissa Webbutveckling
🥈 Hopeaa: Merkonomiopiskelijat Axel Asplund ja Benjamin Holm lajissa Företagsamhet
4. sija: Ajoneuvoasentajaopiskelija Jimi Mäenpää lajissa Ajoneuvotekniikka

Mikael Kolehmaiselle kultamitali on kolmas hänen voittamansa Taitaja-mitali: Ensimmäisenä vuotenaan 2022 hän voitti hopeaa lajissa Produktion av Webbsidor ja kultaa Webbutveckling-lajissa vuonna 2023.

Myös Axel Asplundille Företagsamhet-lajin mitali on jo toinen Taitaja-mitali, sillä viime vuonna hän voitti kilpaparinsa kanssa samassa lajissa pronssia.

Wallace Gichucin ja Mikael Kolehmaisen valmentajana toimi opettaja Kenneth Eklund. Opettaja Carola Holmlund valmensi Axel Asplundia ja Benjamin Holmia. Jimi Mäenpään valmentajana toimi Teemu Mäenpää.

Suuret onnittelut kaikille finalisteille ja mitalisteille, upeaa työtä!