Search

Voimatel ja Vamia – sähköalan yhteistyössä on voimaa

Moni Vamian sähköasentajaopiskelija on opintojensa aikana työskennellyt Voimatelillä oppisopimus- tai koulutussopimusjaksolla. Työkokemukset Voimatelillä ovat selkeästi olleet onnistuneita, sillä erityisen moni opiskelijoista on jatkanut töitä Voimatelillä myös valmistumisen jälkeen.

Voimatelillä tiimipäällikkönä työskentelevän Tero Saaren mukaan tämä onkin ollut heillä tavoitteena oppisopimus- ja koulutussopimusjaksoja järjestettäessä:

– Tavoitteenamme on ollut ajaa opiskelijat sisälle sähköalan työelämään ja luoda heille kiinnostusta alaan. Samalla panostamme siihen, että työskentely Voimatelillä olisi opiskelijalle positiivinen kokemus ja he haluaisivat jatkaa työskentelyä meillä myös valmistumisen jälkeen. Voisi sanoa, että tähän mennessä ollaan onnistuttu tässä hyvin, toteaa Tero.

Casper Saari opiskelee tällä hetkellä toista vuotta Vamialla sähköasentajaksi. Oppisopimuskoulutuksen Voimatelillä hän aloitti kesällä 2023.

– Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksella houkutteli, koska halusin saada lisää alan työkokemusta. Oppisopimuksen aikana olen tehnyt kaikkea jakeluverkkoasentajan työtehtäviin kuuluvia tehtäviä kuten sähköjakeluverkon kunnossapitoa, tarkastusta ja rakennusta[KE1] , kertoo Casper.

Casper kuvailee Voimateliä rennoksi työpaikaksi, jossa työt tehdään kuitenkin tosissaan. Sekä Casper että Tero suosittelevat rohkeasti hakemaan sähköalalle.

– Sähköala sopii kaikille ketä vain kiinnostaa oppia, toteaa Casper.

– Haluamme olla kiinnostava työpaikka tulevaisuuden tekijöille jatkossakin, joten ilman muuta otamme nuoria meille töihin. Jos on aitoa halua alalle, niin kokeilkaa rohkeasti, kannustaa Tero.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.