Search

Vamian teknologia-alojen uudistetussa täsmäpäivässä 9-luokkalaiset pääsevät tutustumaan jatko-opintopolkuihin ja uratarinoihin

Vamian Sampo-kampuksella järjestetään tiistaina 21.11. uudistettu täsmäpäivän 9-luokkalaisille teknologia-alan ammatillisista opinnoista, VAMK-väylästä ja korkeakouluopinnoista kiinnostuneille.  Täsmäpäivä järjestetään valtakunnallisena TeknologiaTiistai -päivänä, joka on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä.

Päivä on suunnattu 9-luokkalaisille, joilla on aikomus tulla opiskelemaan teknologia-alan ammatillisia opintoja, ja jotka ovat kiinnostuneita jatko-opintomahdollisuuksista kuten korkeakouluopinnoista ammatillisen perustutkinnon jälkeen.

Järjestämme päivän yhteistyössä Vaasan ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston opinto-ohjaajien ja opiskelijoiden sekä alueen työnantajien kuten Wärtsilän, Danfossin sekä ABB:n edustajien kanssa. Päivän aikana tutustutaan mm. VAMK-väylään, jatko-opintoihin ja alueemme yritysten työmahdollisuuksiin. Ammatillisen koulutuksen aloista esillä ovat Vamian Sampo-kampuksen VAMK-väylän tutkinnot (ajoneuvoalan, kone- ja tuotantotekniikan, sähkö- ja automaatioalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnot).

– Toiveenamme on, että yläkoulun oppilaat havaitsevat, että alueella on hyviä teknologia-alan työmahdollisuuksia, joihin Vamia tarjoaa hyvän koulutusväylän. Vamian toisen asteen opinnot ovat käytännönläheinen väylä korkeakouluopintoihin ja meidän opiskelijat ovat toivottuja korkeakouluopintoihin, koska heillä on ammatillisesta koulutuksesta käytännön osaamista, kertovat Sampo-kampuksen koulutuspäälliköt.

Samana päivänä järjestetään Vamian opiskelijoille työelämämessut, johon osallistuu kolmisenkymmentä teknologia-alan yritystä. Tavoitteena on alueen yrityselämän ja opiskelijoiden kohtaaminen sekä tukea opiskelijoiden ja työnantajien rekrytointitarpeita, joihin kuuluu mm. koulutussopimusjaksot, oppisopimuskoulutus sekä kesätyökohteet, varmentavat koulutuspäälliköt.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.