Search

Vakityö puhtauspalvelualalta jo opintojen aikana

Rujirach Helsing aloitti elokuussa 2021 Vamialla laitoshuoltajan opinnot. Seuraavan kesän työpaikka Teese Botnialla johti jo loppuvuodesta vakituiseen työsuhteeseen. Rujirach valmistui laitoshuoltajaksi Vamialta joulukuussa 2022 ja työskentelee tällä hetkellä laitoshuoltajana Hansa-kampuksella EduVamian tiloissa.

– Muutin Suomeen vuonna 2014 Thaimaasta. Ensimmäiset kaksi vuotta opiskelin suomen kieltä, ja tämän jälkeen aloitin merkonomiopinnot Vamialla. Valmistumisen jälkeen ehdin jonkin aikaa tehdä merkonomin töitä, kunnes korona iski ja vaikeutti työllistymistä, kertoo Rujirach.

Tästä syystä hän päätti laajentaa osaamistaan ja kouluttautua puhdistuspalvelualalle.

Teese Botnian puhdistuspalvelujen työnjohtaja Seija Vainionpää rohkaisee alan opiskelijoita hakemaan töitä puhdistuspalvelualalta jo opintojen aikana:

– Meillä TeeSe Botnialla voi ja saa opiskella työn ohella ja me kannustamme siihen. Niin myös Rujirach teki ja nyt hän on yksi tiimimme ammattitaitoinen laitoshuoltaja. Hän hoitaa itsenäisesti omaa siivousaluetta ja on hyvä asiakastyössä. Hän suunnittelee ja kehittää omaa työtään sekä tiimin kanssa tulevia työkokonaisuuksia, kuten kesän perussiivoja, jotka ovat kohta työn alla.

– Laitoshoitajan työssä pysyy aktiivisena ja koko ajan löytyy tekemistä. Tämän hetken hyvä työllisyystilanne takaa sen, että työpaikka puhdistuspalvelualalta löytyy nopeasti! Lisäksi nautin siitä, että tässä työssä tulee tavattua ja juteltua ihmisten kanssa, toteaa Rujirach tyytyväisenä.

Myös Seija painottaa työnantajan näkökulmasta työn sosiaalista puolta:

– Meillä Vamialla tiimityö on yksi tärkeimmistä asioista työn sujuvuuden kannalta. Työyhteisössä oman alueen lisäksi laitoshuoltajalla pitää olla valmius hallita muidenkin siivousalueita, esimerkiksi äkillisten poissaolojen ja tilanteiden varalle.

Puhtausalan opinnoissa Rujirach piti erityisesti siitä, että opetus oli selkeää ja tarkkaa. Alan työpaikka löytyi myös helposti opettajien avustuksella. Rujirachin vinkki työnhakijoille on olla oma-aloitteinen ja avoin erilaisille työtehtäville:

– Hakiessani töitä laitoin eteenpäin paljon työhakemuksia, ja soitin aina takaisin aktiivisesti työnantajille. Lisäksi hakemuksessani olin avoin erilaisiin työtehtäviin, ja tämä lisäsi mahdollisuuksiani tulla palkatuksi.

– Tällä hetkellä meillä on tarve ammattitaitoiselle työvoimalle. Ammatilliset opinnot voi suorittaa työn ohella Rujirachin tapaan. TeeSelle voi työllistyä, jos löytyy kiinnostusta puhtausalaan ja kokee esimerkiksi haluavansa vaihtaa ammattia ja oppia uutta. Kun hallitset puhdistusalan, sinulla on myös hyvät mahdollisuus edetä työssäsi, kannustaa Seija.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.