Ammattikuvaus
Tarjoilijana työskentelet erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa ja pitopalveluissa. Otat vastaan asiakkaita, suosittelet tuotteita ja tarjoilet. Vastaat lisäksi ruokasalin siisteydestä ja asiakkaiden viihtyvyydestä.
Voit työskennellä esimerkiksi ravintoloissa, kahviloissa, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, hotelleissa ja suurtalousalalla. Työtehtäviisi kuuluu asiakaspalvelua ja myyntityötä, ruoan ja juomien tarjoilua sekä laskutusta. Työ on yleensä tiimityötä, ja työrytmi vaihtelee paljon.
Opintojen sisältö
Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Asiakaspalveluiden osaamisalassa opiskelet majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimista, asiakaspalvelua ja myyntiä, annosruokien ja juomien tarjoilua sekä valintasi mukaan esimerkiksi tilaus- ja juhlatarjoilua sekä juomien myyntiä ja tarjoilua.
Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.
Hakeutuminen koulutukseen
- Tutustu Vamian jatkuvan haun tarjontaan
- Perusopetuksen päättäneet voivat hakea yhteishaussa