Tarjoilija

 

Ammattikuvaus

Tarjoilijana työskentelet erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa ja pitopalveluissa. Otat vastaan asiakkaita, suosittelet tuotteita ja tarjoilet. Vastaat lisäksi ruokasalin siisteydestä ja asiakkaiden viihtyvyydestä.

Voit työskennellä esimerkiksi ravintoloissa, kahviloissa, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, hotelleissa ja suurtalousalalla. Työtehtäviisi kuuluu asiakaspalvelua ja myyntityötä, ruoan ja juomien tarjoilua sekä laskutusta. Työ on yleensä tiimityötä, ja työrytmi vaihtelee paljon.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Asiakaspalveluiden osaamisalassa opiskelet majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimista, asiakaspalvelua ja myyntiä, annosruokien ja juomien tarjoilua sekä valintasi mukaan esimerkiksi tilaus- ja juhlatarjoilua sekä juomien myyntiä ja tarjoilua.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee. 

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen voit hakeutua jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Peruskoulun tai lukion päättäneet voivat hakea myös yhteishaussa.

Fontin koko
Kontrasti