Search

Ohjelmistokehittäjä

Ammattikuvaus

Onko tulevaisuuden unelma-ammattisi web-ohjelmoija, pelikehittäjä tai ohjelmistosuunnittelija? Ict-ala on jatkuvasti kehittyvä ja kansainvälinen tekninen toimiala, joka tarjoaa haasteita ja monipuolisia mahdollisuuksia kehittyä alan asiantuntijaksi. tule meille opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon kuuluvaa ohjelmistokehittäjän osaamisalaa, jonka suorittaneet voivat työskennellä esimerkiksi peliohjelmoijina (game programmer), web-sovelluskehittäjinä (web developer), full stack osaajina, iot-ratkaisujen toteuttajina, muissa alan työtehtävissä tai yrittäjänä. Alalla toimiminen edellyttää luovuutta, teknistä innostuneisuutta ja hyviä oppimis- ja ongelmanratkaisutaitoja.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä opinnoista (35 osaamispistettä). Ammatillisissa opinnoissa opiskelet ohjelmistojen määrittelyä, suunnittelua, toteutusta, testausta, peli-/verkko-/mobiiliohjelmointia, sulautettua ohjelmointia (robotiikka, iot-ratkaisut), kuvankäsittelyä, käyttöliittymäsuunnittelua, peligrafiikkaa, tietovarastojen suunnittelua ja rakentamista, verkkokaupan toteuttamista ja websivujen tekemistä. Lisäksi opinnot sisältävät tietoteknisen ympäristön asentamisen ja hallinnan perusteet, asiakaspalvelua ja yrittäjyyttä. ohjelmointikielistä ja ympäristöistä opetuksessa käytössä ovat mm. Visual c# / php / python / c++ / javascript / html / sql / wordpress. Näytöt opiskelija voi suorittaa millä tahansa modernilla ohjelmointikielellä.

Osa opinnoista ja suurin osa näytöistä tehdään alueen yrityksissä ja organisaatioissa. Työelämän oppiminen voi tapahtua myös ulkomailla.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee. Voit halutessasi suorittaa kaksoistutkinnon, jolloin saat ammatin lisäksi myös valkolakin. hyvän opintomenestyksen saavutettuasi, sinulla on mahdollisuus opiskella 3.vuoden syksyn Vaasan ammattikorkeakoulussa, jossa voit jatkaa opintojasi seuraavana syksynä ilman pääsykoetta.

Tervetuloa!

Lisätietoa tutkinnosta

Lisätietoa tutkinnon omilla sivuilla

Hakeutuminen koulutukseen

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.