Search

Tarpeellinen terveydenhuollon sihteeripalveluiden osatutkinto

Terveydenhuollon sihteeripalveluiden osatutkinto on Vamiassa uusi koulutus, joka on suunniteltu yhteistyössä liike-elämänpalveluiden ja hyvinvointipalvelut kesken. Tarve koulutukseen on lähtöisin työelämältä ja työllistymismahdollisuudet ovat alalle hyvät.

Kristiina Raden on yksi koulutuksen käyneistä opiskelijoista. Hän pääsi töihin Pohjanmaan hyvinvointialueelle jo kesken koulutuksen ja on jatkanut eri osastoilla töitään valmistumisen jälkeenkin.

– Olin työssäoppimisjaksolla harjoittelemassa silmäpoliklinikalla ja tulin tutuksi keskussairaalassa. Kesken koulutuksen multa kysyttiin, että voisinko sijaistaa akuuttipsykiatrian poliklinikalla – tuli vähän kiire suorittaa tutkinto loppuun. Olihan mulla valmiudet, mutten kokenut mitään kiirettä valmistumisen suhteen.

Nuoruudessaan Kristiina sanoo ajatelleensa, että olisi kiva päästä terveydenhoitoalalle töihin.  Koulutukseltaan hän on merkonomi ja tehnyt työkseen mm. eri yrityksissä sihteeritöitä ennen työttömäksi jäämistään.

– En tullut koskaan hakeneeksi alan koulutukseen. Nyt viittä vaille eläkeiässä huomasin koulutuksen ja hain siihen, koska koin, ettei sitä ihan vielä huvittaisi jäädä kiikkustuoliin keinumaan.

Valmistuttuaan hän on ollut työssä Vaasan keskussairaalassa. Vaikka vakituista paikkaa ei vielä ole tullut vastaan on Kristiinalla vahva luottamus, että töitä varmasti riittää määräaikaisuuden päätyttyäkin.

– Mulla on loppusyksyyn asti sijaisuus, mutta koko ajan olisi lisää työmahdollisuuksia täällä organisaation sisällä esimerkiksi silmäpoliklinikka, mistä aloitin. Kaikki mun kanssa samassa ryhmässä opiskelleet on saanut töitä alalta. Tiedän, että töitä on niin kauan kuin jaksaa tehdä.

Koulutusta Kristiina pitää tarpeellisena ja siellä opetetut asiat ovat olleet tärkeitä, kuten lainsäädännön asiat ja teoria. Työssäoppimisjaksojen kautta on päässyt oppimaan käytännön asioita sopivassa tahdissa.

– Työssäoppimisjaksojen aikana saimme totutella rauhassa sairaalamaailmaan, harjoitella taitoja ja järjestelmiä sekä kaikkea mitä työ pitää sisällään. Oli ihanaa, että meidän ei ollut pakko oppia asioita kiireessä, niin kuin usein käy uudessa työssä aloittaessaan.

Työssä on niin paljon uutta opeteltavaa, että kouluttautumalla töihin oli tosi hyvä juttu. Samalla on myös päässyt tutustumaan helposti työympäristöön ja työkavereihin. Hän on viihtynyt työssään ja kertoo, että parasta on ehdottomasti ympärillä oleva työyhteisö sekä työn vaihtelevuus.

Terveydenhuollon sihteeripalvelujen osatutkintoa Kristiina suosittelee mielellään.  Koulutus antaa tilaisuuden oppia tekemään asiat kunnolla ja rauhalliseen tahtiin. Se on hyvä tapa päästä sisälle alan työtehtäviin.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.