Sök

Grundexamen inom hår- och skönhetsbranschen, dagstudier, kosmetolog

Som kosmetolog får du planera och göra behandlingar för främst ansiktet samt för händer och fötter. Dessutom ingår en del undervisning i makeup. Att marknadsföra dina tjänster ingår som en naturlig del i studierna. Du behandlar människan från topp till tå och förebygger på det här viset olika sjukdomar och kosmetiska problem.

Utbildningstiden

Utbildningens längd är i genomsnitt 3 år beroende på den personliga planen.  Till exempel tidigare förvärvat kunnande och tidigare studier påverkar utbildningens längd. Utbildningen kan påbörjas vid följande tidpunkter:

2.8.2024

 Till utbildningen har man kontinuerlig ansökan, så du kan lämna in din ansökan när som helst. Man kan påbörja utbildningen även genom att utarbeta en personlig utvecklingsplan med din studiehandledare / lärare ifall du återupptar dina studier från förr.

 Innehållet av utbildningen

Studierna består av yrkesinriktade och gemensamma ämnen. De yrkesinriktade studierna utgörs av fem studiehelheter; basvård av hud, specialvård av hud, vägledning i hudvård, företagsverksamhet inom makeup och skönhetsbranschen. Förutom dessa kan du välja att bl.a. studera spabehandling..

 Förverkligande av utbildningen

 I utbildningen ingår närundervisning dagtid (må-fr), handledda självstudier, nätbaserad undervisning och utbildning på arbetsplatserna. Utbildningen kan även avläggas via läroavtal.

 Inträdeskrav

Arbetet kräver renlighet, pålitlighet och förmåga att komma överens med olika slags människor i olika åldrar. Symptom på hudallergier och eksem förorsakade av irritation kan vara tecken på olämplighet för branschen.

Språkkravet är av nivå A2.2.

Examen kan också avläggas via läroavtal; kontakta Niina Topp, Vamia Läroavtalstjänster, Tfn 040 523 3023

Mera uppgifter om utbildningen ger

Studiehandledare Tim Berglund 040 685 5471, tim.berglund@vamia.fi

Om det uppstår problem vid ifyllandet av ansökningsblanketten, kontakta Tim Berglund. Vi tar kontakt med alla sökande och eftersom vi använder e-post, kom ihåg att fylla i din e-postadress!

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.