Sök

Lean for work and lean for life

Projekttid
1.9.2018 — 30.9.2020
Finansiär
Erasmus+ KA2 (Cooperation for innovation and the exchange of good practice)
Budget
Projektstadiet
Projektets webbsida

Lean for work and lean for life – Train the Trainer to Teach Lean Skills in VET

MÅLGRUPP: I första hand är målgruppen lärare och utbildare inom alla yrkesutbildningar i gruppen.

Koordinator: Vamia, Finland

Partners: Vamia (Finland), Onderwijsgroep Tilburg (The Netherlands), Edificio ATEC (Portugal), Lea Artibai (Spain), Leartiker (Spain)

PROJEKBESKRIVNING:

Lean for Work ja Lean for är ett två-årigt övergripande utvecklingsprojekt, var mål är att utveckla lärares och utbildares kompetens i den yrkesinriktade utbildningen så att de kan handleda sina kolleger och studerande i Lean tänkandet och på ett innovativt sätt utbilda läraren. Målet för utbildningens tillvägagångssätt är att ha växelverkan samt att vara experimentell och delaktighetsbaserad. I projektet finns fyra kompanjoner som bedriver yrkesutbildningar och ett undersöknings- och utvecklingsinstitut i Finland, Nederländerna, Portugal och Spanien som alla arbetar med Lean i sina organisationer. Kompanjonernas Lean arbete är realiserat tillsammans med branschens aktörer och en del av arbetslivets kompanjoner verkar som samarbetskompanjoner i det här projektet.

Det här strategiska kompanjonskapet skapar och producerar innovativa tillvägagångssätt för utvecklingen av den yrkesmässiga utbildningen så att man kan utbilda studerande för arbetslivet. Målet är att erbjuda värdefulla Lean-kunskaper till alla innan de utexamineras.

MÅLEN:

  • Vi frambringar lärarnas och utbildarnas kapacitet och självförtroende i att lära ut Lean-kunnande på innovativa sätt till kolleger och studerande.
  • Erbjuda en hållbar, yrkesmässig utveckling för att sprida kompanjonernas expertis i kompanjonskapen och inspirera synergin mellan olika yrkesläroverk, organisationer och mellan olika länder.
  • Öka organisationernas Lean kunnande och samarbete med arbetslivet.
  • Utveckla deltagande lärares livslånga inlärnings nyckelkompetens, förmedla vetskap och kunskap i den digitaliska användningen och öka varje organisations färdigheter i samarbete på internationell nivå.

RESULTAT:

Ett högklassigt utbildningspaket, i vilket det finns fyra alster som projektkomanjonerna har utprövat

Lean-teorins basutbildningspaket. Vad är lean? varför Lean?

Ett högklassigt verktygspaket som innehåller Lean-gruppövningar.

En digitalisk miljö med enskilda Lean-övningar..

Lärarens/utbildarens manual för att tillgodose utbildningsperioden..

Allt material framställs på engelska, finska, holländska, portugisiska, spanska och svenska. Projektets information och resultat offentliggörs på den öppna webbsidan.

Chef för internationella relationer
Sandbacka Katarina
040 711 7070
  • Förvaltning
Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.