Sök

Från Vamia har 5 studerande nått finalen i Mästare2024

Viisi Taitaja-finalistia

Finalisterna i Mästare2024 är nu klara! Semifinalerna i FM-mästerskapen i yrkesskicklighet, Mästare2024, ordnades 29.1-2.2.2024 runt om i Finland. I semifinalerna deltog över 1900 studerande och totalt har 450 studerande tagit sig vidare från semifinalerna till finalen. 

Av Vamias fem finalister studerar fyra inom svenskspråkiga utbildningar

Till finalen i grenen Företagsamhet åker andra årets merkonomstuderande Benjamin Holm och Axel Asplund för att representera Vamia. I grenen Företagsamhet tävlas det parvis. Axel tävlade i samma gren också i fjol och vann brons med sitt par. Dessutom tävlade Axel i september 2023 i den internationella europeiska mästerskapstävlingen i yrkesskicklighet Euroskills i grenen Entrepreneurship/ Business Development. Tränare för Benjamin och Axel är läraren Carola Holmlund på området Affärslivstjänster.

Wallace Gichuhi tävlar i finalen i grenen Databehandling. Wallace är första årets merkonomstuderande, men för Mästare tränas han av Vamias lärare Kenneth Eklund på programutvecklarutbildningen. Inför finalen förbereder man sig i nära samarbete mellan de svenskspråkiga utbildningarna.

I finalen i grenen Webbutveckling tävlar 3:e årets programutvecklarstuderande Mikael Kolehmainen från Vamia. Mikael har redan två medaljer från tidigare Mästare-tävlingar: brons i grenen Produktion av webbsidor år 2022 och guld i grenen Webbutveckling år 2023. Mikael tränas av programutvecklarläraren Kenneth Eklund.

Vidare tävlar fordonsmontörstuderande Jimi Mäenpää från den finskspråkiga utbildningen i grenen Ajoneuvotekniikka i Mästare-finalen. Jimis tränare är läraren inom bilbranschen Teemu Mäenpää.

Lagledare Veli-Matti Hauta konstaterar att tävlingen håller hög nivå:

Det krävs mycket träning för att klara tävlingen; såväl individuell träning som träning tillsammans med gruppen. Jag tror att vi kan knipa 2–3 medaljer i finalen i Mästare2024 i Kuopio.

Mästare-finalen ordnas i Kuopio 20–23.5.2024, så våra finalister har några månader på sig att träna inför finalen. Stort grattis till finalplatsen och lycka till med förberedelserna inför finalen!

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.