Sök

Kock

Yrkesbeskrivningen

En stor del av kockens arbetstid går till att planera, förbereda och tillaga mat och andra uppgifter i köket. Som kock arbetar du i skift och arbetstiderna kan variera beroende på veckodag. Det finns en mängd olika arbetsplatser för en kock allt från en kvartersrestaurang, kaféer, cateringföretag eller ombord på fartygen.

Innehållet av studierna

Studierna består av yrkesinriktade och gemensamma ämnen. I kockens I utbildningsprogrammet för en kock ingår studier i att verka inom logi- och restaurangverksamheten, tillredning av lunchmat och mat i portioner samt enligt eget val t.ex. à la carte matlagning, tillagning av beställnings- och festmat och försäljning och servering av drycker.

Studietiden är ca. 2-3 år enligt den individuella planen. Du kan ansöka om erkännande av kunnande av tidigare studier, vilket avkortar studietiden. Mera information om uppbyggnaden av examen

Ansökan till utbildningen

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.