Yrkesbeskrivningen
En stor del av kockens arbetstid går till att planera, förbereda och tillaga mat och andra uppgifter i köket. Som kock arbetar du i skift och arbetstiderna kan variera beroende på veckodag. Det finns en mängd olika arbetsplatser för en kock allt från en kvartersrestaurang, kaféer, cateringföretag eller ombord på fartygen.
Innehållet av studierna
Studierna består av yrkesinriktade och gemensamma ämnen. I kockens I utbildningsprogrammet för en kock ingår studier i att verka inom logi- och restaurangverksamheten, tillredning av lunchmat och mat i portioner samt enligt eget val t.ex. à la carte matlagning, tillagning av beställnings- och festmat och försäljning och servering av drycker.
Studietiden är ca. 2-3 år enligt den individuella planen. Du kan ansöka om erkännande av kunnande av tidigare studier, vilket avkortar studietiden. Mera information om uppbyggnaden av examen
Ansökan till utbildningen
- Bekanta dig med utbildningsutbudet i Vamias kontinuerliga ansökan
- Sökande från den grundläggande utbildning söker i gemensam ansökan