Kokki

 

Ammattikuvaus

Kokkina valmistat ruokia ja huolehdit annosten esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Työsi on vuorotyötä, ja työajat ajoittuvat usein iltoihin ja viikonloppuihin. Voit työskennellä ravintoloissa, kahviloissa, cateringalan yrityksissä js laivojen sekä juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Ruokapalveluiden osaamisalassa opiskelet majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimista, lounas- ja annosruokien valmistusta sekä valintasi mukaan esimerkiksi a’la carte-ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistusta sekä juomien anniskelua ja tarjoilua.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen voit hakeutua jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Peruskoulun tai lukion päättäneet voivat hakea myös yhteishaussa.

Fontin koko
Kontrasti