Search

Skills-lajipäälliköt ja -huippuvalmentajat kaudelle 2024–2026 nimetty

Skills Finlandin huippuvalmennusjärjestelmä kehittää ammatillista opetusta ja tukee kansainvälisissä ammattitaitokilpailuissa menestymistä. Lajikohtaisesta valmennustoiminnasta vastaavat koulutetut Skills-lajipäälliköt ja -huippuvalmentajat yhteistyössä eksperttien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Koko toimintaa johtaa Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkö. Skills Finland järjesti marraskuussa 2023 avoimen haun, jossa etsittiin toimijoita seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Skills-lajipäälliköt johtavat ja koordinoivat lajien kansainvälistä kilpailutoimintaa Suomessa. Lajipäälliköitä nimettiin yhteensä 30, eli seuraavan kolmivuotiskauden ajan kansainvälistä kilpailutoimintaa toteutetaan näissä lajeissa. Seuraavan kerran lajipäälliköksi voi hakea marraskuussa 2026.

Vamian lajipäälliköt vuosille 2024-2026 ovat:

  • Veli-Matti Hauta: CNC-sorvaus ja -jyrsintä
  • Peter Stagnäs: Hitsaus

Skills-lajipäälliköt 2024–2026 (pdf)

Skills-huippuvalmentajat toimivat lajipäällikön kanssa tiiviissä yhteistyössä toteuttaen lajikohtaista valmennusta kohti kunkin opiskelijan ammatillista huipputasoa. Huippuvalmentajia voidaan nimetä useita samaan lajiin ja tehtävään voi hakea myös kauden aikana. Huippuvalmentajia nimettiin yhteensä 15.

Skills-huippuvalmentajat 2024–2026 (pdf)

Skills-huippuvalmennusyksikkö on organisaatio, joka toimii lajipäällikön tai huippuvalmentajan taustatahona ja on täten sitoutunut toteuttamaan huippuvalmennusta oman henkilöstöresurssiensa kautta. Huippuvalmennusyksiköitä nimettiin yhteensä 23, joihin myös Vamia kuuluu.

Skills-huippuvalmennusyksiköt 2024–2026 (pdf)

Onnea uudelle kaudelle!

Lähde: Skills Finland

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.