Search

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähkö- ja automaatioalalle Tekno-TETin rohkaisemana

Jenni Pölkki (17 v.) suorittaa sähkö- ja automaatioalan perustutkintoa Vamialla.

– Olen toisen vuoden opiskelija. Hain koulutukseen yhteishaun kautta suoraan ysiltä ja jo noin vuoden kuluttua valmistun sähköasentajaksi, kertoo Jenni.

Koulutuspaikkaa valitessaan Jenni tutustui eri alojen vaatimuksiin mm. osallistumalla Tekno-TETiin. Tekno-TET on vaasalaisten oppilaitosten ja yritysten yhdessä kehittämä työelämään tutustumisohjelma, joka on suunnattu Vaasan ja sen lähialueen 9.-luokkalaisille.

– Käytiin mm. Vamialla tutustumassa koulutuksiin ja tiloihin ja saatiin tietoa eri ammateista suoraan tekijöiltä yrityksissä. Oma iskä on ABB:llä, joten jotain käsitystä minulla jo oli työstä teknologiateollisuuden palveluksessa. Kyllä tämä tuntui heti omalta jutulta.

Tekniikan ala on edelleen hyvin miesvaltainen. Se ei kuitenkaan Jenniä pelottanut.

– Sukupuolella ei ole merkitystä! Pitää vaan rohkeasti punnita eri vaihtoehtoja ja tehdä omat johtopäätökset siitä, miten haluaa työvuotensa käyttää. Olen kiinnostunut mm. autoista ja tekniikasta eikä minulla ollut tarvetta mennä virran mukana. Valintaan vaikuttivat hyvät työllistymismahdollisuudet ja toki myös palkka, toteaa Jenni.

Valmistuttuaan hän aikoo aluksi kokeilla siipiään työelämässä, mutta ei sulje pois jatkokoulutusta ammattikorkeakoulussa tai Vamialla. Erityisesti automaatiopuolen osaamisen syventäminen kiinnostaa.

Vamian sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoilla on mahdollisuus sisällyttää opintoihinsa sähkötekniikan insinööriopintoja Vaasan ammattikorkeakoulussa. 30 opintopistettä insinööriopintoja suorittaneet voivat jatkaa valmistuttuaan sähkötekniikan opintoja VAMK:ssa ilman todistusvalintaa ja pääsykokeita.

Hyvän teknisen osaamisen rinnalla alalla painottuvat oikea asenne, tiimityötaidot, liiketoiminnan ymmärrys ja asiakaslähtöisyys. Jenniltä niitä löytyy.

– Tein työssäoppimisjakson ABB:llä. Olivat varmaan tyytyväisiä, kun pyysivät kesäksi töihin, joten nyt on kesätyöpaikkakin hoidettuna, hän iloitsee.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.