Search

Robotiikan ja 3D-tekniikan osaamista teollisuuuteen Vihreä Vamia -koulutuksella

Vamialla on käynnissä ensimmäistä kertaa järjestetty Vihreä Vamia -koulutuskokonaisuus. Koulutus tarjoaa osaamista tietokoneavusteiseen suunnitteluun ja valmistukseen ja se on suunnattu kone- ja tuotantotekniikan alan tehtävissä toimiville.

Vihreä Vamia -koulutuksessa on mukana 10 osallistujaa eri yrityksistä. Koulutus kestää puolisen vuotta ja viikottaisia koulutuspäiviä on yhteensä noin 18. Kaksi koulutuspäivää keskittyy yhteistyörobotiikkaan, jolloin osallistujat suorittavat roboteilla erilaisia ohjelmointitehtäviä.

ABB:llä robottioperaattoreina työskentelevät Mikael Perttunen ja Jukka Ahtinen ovat kokeneet koulutuksen antaneen uusia näkökulmia robotiikkaan sekä tarjoavan ajankohtaista tietoa alan kehityksestä. Yhteistyörobotiikan lisäksi he ovat Vihreä Vamia -koulutuksessa perehtyneet esimerkiksi 3D-tulostukseen ja -skannaukseen, ja tulossa on myös robottihitsauksen koulutuskokonaisuus.

– Näkisin, että Vihreä Vamia -koulutus on erittäin hyödyllistä tarjota työntekijöille heti kun yritys tekee päätöksen investoida robotiikkaan. Näin työntekijät pääsevät kiinni 3D-maailmaan jo ennen kuin robotit otetaan työpaikalla käyttöön, kommentoi ABB:n Continuous Improvement Specialist Ismo Laurila.

– Henkilökunnan kouluttaminen robotiikkaan tällä tavalla mahdollistaa sen, että laitteiden käyttöominaisuuksista saadaan työssä kaikki irti, verrattuna siihen että uusien laitteiden saapuessa laitekouluttaja tulee pitämään vain yhden tunnin mittaisen koulutuksen, toteaa ABB:n robottioperaattori Mika Päällysaho.

Ilmoittautuminen seuraavaan 3.11.2023 alkavaan Vihreä Vamia -koulutukseen on auki!
Voit tutustua koulutuksen sisältöön täällä.


Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.