Search

Rautalankarokkarista esimieheksi ja LVIS-alan yrittäjäksi

Kaarlo Kalle Kaajalla on yrittäjyys verissä. Hän ajoi jo nuorena sorakuljetuksia isänsä kuljetusalan yrityksessä ja toimi sen jälkeen lähes 20 vuotta metallialan alihankkijana. Reilut kahdeksan vuotta sitten hän siirtyi Pohjanmaan LVIS-Säätö ja Huolto Oy:n palvelukseen. Nyt hän on lunastanut itselleen yrityksen osake-enemmistön ja pyörittää sen toimintaa toimitusjohtajan roolissa. Ratkaisevaan siirtymään Kalle sai arvokasta tukea Lähiesimiestyön ammattitutkinnon opinnoistaan Vamialla.

– Lämpö-vesi-ilma-sähkö-palo… Meiltä luonnistuu kaikki! Olemme laaja-alaisesti kiinteistötekniikan huoltoon ja kunnossapitoon sekä talotekniikan urakointiin ja asennuksiin erikoistunut, kasvava ja kehittyvä. Palvelemme niin kuntia, yrityksiä kuin yksityisiä kotitalouksiakin. Kahdeksan vuotta talossa ja vahva luottamus taitavaan tiimiimme vahvisti uskoa tulevaisuuteen, joten rohkenin ottaa askeleen asentajasta yrittäjäksi, Kalle kertoo.

Vamia oli Kallelle tuttu jo entuudestaan. Hän suoritti Vamialla talotekniikan perustutkinnon oppisopimuspohjalta työnsä ohessa ja valmistui ilmanvaihtoasentajaksi muutama vuosi sitten.

– Ikää tulee vuosi vuodelta lisää, ja asentajan hommat vaativat hyvää. Halusin varmistella ammatillista uraani jatkamalla Lähiesimies-opinnoissa. Aloittaessani opintojani en vielä arvannut, että kantaisin pian vastuun koko yrityksestä, Kalle hymähtää.

Yrittäjältä ja sen johdolta vaaditaan toiminnan tavoitteellista suunnittelua, kannattavuuden ja asiakkuuksien hallintaa sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Näitä Kallekin lähti Vamialta hakemaan.

– Kun kävi ilmi, että minulle tarjoutuisi mahdollisuus lunastaa yritys itselleni, motivaationi kasvoi entisestään. Osasin esittää oikeat kysymykset ja sain opinnoista eväitä ja tukea päätöksiini, vakuuttaa Kalle.

Ensi töikseen Kalle pisti kuntoon yrityksen varastohallinnon ja logistiikan. Nyt on tavoitteena parantaa vaikuttavuutta moderneissa markkinointikanavissa.

– Pyrin tekemään systemaattisesti työtä yrityksen toiminnan tehostamiseksi. Tilat on nyt saatu järkevämmin käyttöön eikä turhaa tavaraa makaa varastossa. Digimarkkinoinnin ammattitutkintoa suorittava vaimoni työskentelee yhtiössä osa-aikaisesti sosiaalisen median ja nettisivujen sisällöntuottajana. Se on iso apu, paljastaa Kalle.

Onko siis jo vuosikymmenet Suomen tanssilavojakin mm. Kulkukoirat-yhtyeen solistina kolunnut monitaituri nyt asettunut aloilleen?

– Jos ”tahtoo maistaa makeaa ennen kuolemaa”, niin on hyvä pitää kiinni intohimoistaan. Musiikki auttaa kyllä edelleen yrittäjääkin jaksamaan – muodossa tai toisessa, päättää Kalle.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.