Search

Prohoc – Monipuoliset mahdollisuudet urakehitykseen

Vamialta vuonna 2021 valmistunut sähkö- ja automaatioalan opiskelija Aidin Tahmasebi on työskennellyt sähköasentajana Prohoc Oy:ssä vuoden päivät. Yritys on vaasalainen teollisuuden palveluyhtiö, jonka liiketoiminta jakautuu projektoivan vientiteollisuuden ja valmistavan vientiteollisuuden palveluihin. Aidin aloitti työt Prohocilla jo viimeisen koulutussopimusjakson aikana. Vuodessa oppii paljon työtä tehdessä ja halu kehittyä uralla on Aidinilla suuri.

– Olen aiemmalta ammatiltani konekäämijä, sitä työtä tein 13 vuotta. Mulla oli ajatuksena, että seuraavassa ammatissani haluaisin kehittyä mahdollisimman pitkälle. Tutustuin ammattikoulun vaihtoehtoihin ja sähkö vaikutti monipuolisimmalta.

Tarkasti suunniteltu tulevaisuus

Aidin on suunnitellut tarkasti tulevaisuuttaan uudella uralla. Hän aloitti keväällä ammattitutkinto-opinnot oppisopimuksella, kun työkokemusta oli karttunut tarpeeksi. Tutkinto kiinnosti, sillä siinä voi suorittaa jännitetyökoulutuksen, STM-sähköpätevyyden ja kehittää oma osaamista. Tulevaisuudessa olisi mahdollisuus saada monipuolisemmin töitä. Suunnitteilla on myös erikoisammattitutkinto Vamialla tai jatkaa korkeakouluopintoihin.

Aidin on ollut tyytyväinen Vamian opetukseen ja kehuu kaikkia opettajiaan erinomaisiksi. Koulutuksen aikana hän sai tarpeeksi haasteita ja kysymyksiin jaksettu vastata kärsivällisesti.

Monipuoliset mahdollisuudet alueen energiaklusterissa

Työyhteisön tuki ja kannustava ilmapiiri ovat olleet Aidinille tärkeä osa työssä viihtymistä. Prohocilla myös kannustetaan motivoituneita työntekijöitä kehittämään omaa osaamistaan ja mahdollisuuksia kehittyä asennustöistä pidemmälle on useita, kuten esimerkiksi ulkomaan komennukset tai valvonta- ja projektinjohtotehtävät.

Prohocilla Aidin on saanut tehdä huolto- ja asennustehtäviä useille eri yrityksille Strömberg Parkissa, niin uusissa kuin vanhoissakin sähkökeskuksissa. Hän on kerännyt arvokasta ja monipuolista kokemusta itselleen.

Aidin suosittelee sähkön opintoja kaikille ja ylipäänsä opiskelun aloittamista, jos joku ala kiinnostaa, sillä se antaa mielelle uusia virikkeitä.

– Heti opintojen alussa huomasin, kuinka paljon se piristi mieltäni. Toistaiseksi ei ole tullut samanlaisia päiviä kovin montaa vastaan. Tämä on tulevaisuuden ala, jossa töitä riittää varmasti.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.