Search

Oppisopimuksella parturi-kampaajan haaveammattiin

Maiu Häggman leikkaa hiuksia työpaikallaan Hiustalossa.

Maiu Häggman valmistui tänä keväänä Vamialta parturi-kampaajaksi. Elokuusta 2023 lähtien hän on suorittanut tutkintoa oppisopimuksella Vaasan Hiustalossa. 
 
– Toisena lukuvuotena olin täällä harjoittelujaksolla ja jäin myös kesätöihin Hiustalolle. Kesätöiden jälkeen kysyttiin, jäisinkö tänne töihin. Oppisopimuksesta tuli siinä vaiheessa hyvä vaihtoehto: Miksi kävisin koululla harjoittelemassa kampaajan töitä ja kävisin sen päälle iltaisin töissä, kun voin suorittaa opinnot suoraan työpaikalla oppisopimuksella? Maiu muistelee. 
 
Maiu on todennut oppisopimuksella opiskelun hyödyntävän monessa asiassa: 
– Oppisopimus on mahdollistanut töiden ja koulun yhdistämisen, mikä tarkoittaa että vapaa-aikaa jää enemmän. Lisäksi parturi-kampaajana pystyt jo opiskellessa kerryttämään asiakaskuntaa ja pääset tekemään enemmän asiakastöitä kuin koulussa: täällä teen 4-5 hiustenleikkuuta yhden päivän aikana. 

Ammattitaidon kehittäminen jatkuu työn ohella

Valinta opiskella parturi-kampaajaksi oli Maiulle selvä jo yläasteelta lähtien: 
– Olen aina tykännyt tehdä omaa tukkaa, ja aiemmin cheerleading-harrastuksessa tein muille kampauksia. Kahdeksannella luokalla vain päätin, että parturi-kampaajasta tulee mun työ. Mietin, että se on mun mielestä hauskaa, joten miksi en tekisi sitä työkseni? Edelleen olen tyytyväinen päätökseeni! 
 
Nyt pitkäaikainen haave on toteutunut ja parturi-kampaajan tutkinto hankittu. Lisäksi Maiulle tarjottiin työpaikkaa valmistumisen jälkeen Hiustalolta, joten parturi-kampaajan työt jatkuvat tutussa työpaikassa. Maiu toteaa, että ammattitaidon kehittäminen ja opiskelu eivät lopu tähän, vaan mielessä on kouluttautua erilaisten leikkausten, värien ja tuoteopin saralla. 
 
– Toivommekin työntekijöiksi juuri tällaisia motivoituneita osaajia ja opiskelijoita, jotka haluavat kehittyä alalla ja kehittää ammattitaitoaan. Oma asenne ratkaisee! Hiustalo tarjoaa monenlaisia koulutuksia työntekijöille sekä opiskelijoille ja etenemismahdollisuuksia löytyy esimerkiksi esihenkilötyöstä kiinnostuneille, kertoo Hiustalo Vaasan aluepäällikkö Jonna Kivinen. Myös laajan tuotevalikoiman ansiosta Hiustalossa tuotetuntemus kasvaa monen sarjan osalta sekä opiskelijoille että työntekijöille.

Oppisopimusopiskelija Maiu Häggman ja esimies Jonna Kivinen katsovat tuotteita.
Hiustalon Vaasan aluepäällikkö Jonna Kivinen (vas.) ja Maiu Häggman.

Oppisopimus vaatii opiskelijalta oma-aloitteisuutta ja työnantajalta ohjausta

Maiu suosittelee oppisopimuksella opiskelua henkilöille, jotka ovat oma-aloitteisia ja pystyvät itsenäisesti suunnittelemaan työtään: 
 
– Tietenkin apua saa työnantajalta, ja myös koululta saa hyvin apua esimerkiksi omalta vastuuopettajalta tai opinto-ohjaajalta. Mutta myös apua täytyy itse osata pyytää, Maiu toteaa. 
 
Työnantajan näkökulmasta Jonna Kivinen kokee, että oppisopimusopiskelijan palkkaaminen sopii yrityksiin, joissa riittää työntekijöitä ja resursseja, joilla voidaan varmistaa opiskelijan laadukas ohjaus. 
 
– Työnantajan näkökulmasta oppisopimuskoulutus on hyvä tilaisuus perehdyttää ja sitouttaa opiskelija yritykseen. Opiskelijasta saa mahdollisesti myös todella hyvän työntekijän oppisopimuksen jälkeiselle ajalle, Jonna kommentoi. 
 
– Yhteistyö Vamian kanssa on sujunut hyvin ja odotamme innolla yhteistyön jatkoa ja mahdollisuutta tutustua uusiin opiskelijoihin! Jonna toteaa. 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.