Search

SmartHome Lab

SmartHome Lab -oppimisympäristössä opiskelijat voivat asentaa ja käyttöönottaa älykkään taloautomaatiojärjestelmän. Järjestelmän opiskelussa saa myös käsityksen nykyaikaisesta väyläpohjaisesta taloautomaation ohjausjärjestelmästä ja sen mahdollisuuksista parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Lisäksi on luotu laitteet älykkäiden termostaattien ja lämmitysten ohjaamiseen (IoT).

Rakennusautomaatio (taloautomaatio) on keskeisessä osassa kiinteistön toiminnassa ja energiatehokkuudessa. Automaatiolla ohjataan ja seurataan rakennusten taloteknisiä laitteita ja järjestelmiä kuten ilmanvaihtoa, lämmitystä, jäähdytystä, valaistusta jne.

Taloautomaatio lisääntyy tulevaisuudessa kiristyvien energia- ja ympäristövaatimusten myötä. Sitä pitää osata myös aktiivisesti myydä ja asentaa asiakkaille, pelkät perusratkaisut eivät enää riitä. Järjestelmien osaaminen tarjoaa kilpailuetua myös sähköurakoitsijoille. Älykäs taloautomaatiojärjestelmä on yksi mahdollisuus ja se tarjoaa hyvän pohjan ymmärtää ja asentaa eri valmistajien järjestelmiä.

Oppimisympäristö kuvaa omakotitaloa, johon järjestelmä asennetaan 

Taloautomaatiojärjestelmien oppimisympäristöä ja opetusta on kehitetty työelämästä tulleiden tarpeiden perusteella. Oppimisympäristön osat on sijoitettu rakennusta kuvaavan pohjapiirustuksen päälle, jotta asiayhteydet on helpompi ymmärtää ja oppia. Tämän tueksi on luotu opetusmateriaalia täydentämään järjestelmistä löytyviä ohjeita ja esitteitä.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.