Search

Tuotantotekniikan ammattitutkinto, päiväkoulutus

TUOTANTOTEKNIIKAN AMMATTITUTKINTO, PÄIVÄKOULUTUS

Tuotantotekniikan ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle laajan osaamisen alalta.  Tuotantotekniikan ammattitutkinnossa on valittavana kaksi osaamisalaa: Koneistus ja Levy-ja hitsaustekniikka. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on hyvä kokonaisnäkemys valitsemasi osaamisalan valmistusprosesseista. Osaat käyttää työssä vaadittavia koneita, laitteita ja materiaaleja sekä automaation ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia.

Levy- ja hitsaustekniikan osaamisalan suoritettuasi osaat mm. valmistaa vaatimusten mukaisia teräsrakenteita, osakokonaisuuksia tai niiden osia, ja sinulla on työssä vaadittavat hitsauspätevyydet suoritettuina. Sinulla on myös mahdollisuus saada IW-todistus (kansainvälinen hitsaajatutkinto).

Koneistuksen osaamisalan suoritettuasi osaat mm. ohjelmoida ja valmistaa CNC-koneilla tarkkoja ja monipuolisia konepajapiirustusten mukaisia kappaleita 3D CAM -ohjelmistoa hyödyntäen.

Tuotantotekniikan ammattitutkinto soveltuu sinulle, jolla on jo aikaisempaa kone- ja tuotantotekniikan koulutusta ja/tai alan työkokemusta esimerkiksi konepajateollisuudesta tai sen alihankintayritysten palveluksesta.

 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 18kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut koulutukset.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

 

Koulutuksen kuvaus

Tutkinnon laajuus on 150osp. Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista, osaamista syventävistä, ammatillisista tutkinnon osista. Valinnaiset tutkinnon osat voit valita kiinnostuksesi/tarpeesi mukaisesti. Levy- ja hitsaustekniikan osaamisalassa voit valita esimerkiksi tutkinnon osat robotiikan hyödyntäminen tuotannossa, teräsrakenteiden valmistustyöt, levy- ja putkihitsaus. Koneistuksen osaamisalassa valittavanasi on mm. robotiikan hyödyntäminen tuotannossa ja manuaalikoneistukset.

Voit tulla halutessasi suorittamaan myös osatutkinnon, jolloin valitset itse haluamasi/tarvitsemasi tutkinnon osat.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

Koulutuksen toteutus

Koulutus painottuu käytännönläheiseen lähiopetukseen, 4-5 päivänä viikossa(tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti). Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 8-15. Opiskeluun voi tarvittaessa sisältyä myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa) Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla koneilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Valintaperusteet

https://vamia.fi/wp-content/uploads/2020/04/Valintaperusteet.pdf

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 198 euroa. Oppisopimuksella toteutettaessa koulutus on maksuton.

 

Lisätietoja:

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen 040 128 1935, kati.ahonen@vamia.fi

Lehtori Marko Haikonen(hitsaus) 040 5526821, marko.haikonen@vamia.fi

Lehtori Lasse Syrjälä(koneistus) 040 7402208, lasse.syrjala@vamia.fi

oppisopimus@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.