Search

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja – iltakoulutus

TALOTEKNIIKAN PERUSTUTKINTO (PUTKIASENTAJA), ILTAKOULUTUS

Talotekniikan perustutkintokoulutus valmistaa nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin LVI-alan moniosaajia, jotka hallitsevat niin uudis- kuin saneerauskohteiden putkiasennustöiden haasteet. Koulutus antaa hyvän tiedollisen ja taidollisen perustan toimia erilaisten energiaratkaisujen parissa. Opiskelussa painottuu käytännön tekeminen.  Tutkinto ei vaadi alan aikaisempia opintoja ja siten sopii hyvin alalta jo kokemusta omaavien lisäksi myös ammatinvaihtajille.

Koulutusaika

Koulutus kestää 18-24 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

8/2024

tai opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta tai opintoja alalta tai esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon.

Hakuaika                                                              

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä.  Putkiasentajan opintoihin kuuluu pakollisia ammatillisia tutkinnon osia

  • Lämmitysjärjestelmien asentaminen
  • Käyttövesijärjestelmien asentaminen
  • Viemärijärjestelmien asentaminen

sekä valinnaisia osaamista syventäviä ammatillisia tutkinnon osia mm. LVI-korjausrakentaminen, Pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen, Aurinkolämpölaitteistojen asentaminen.

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa asentaen esimerkiksi vesijohtoja, varaajia, pesualtaita, wc-istuimia, vesihanoja ja viemäriputkistoja sekä lämpöjohtoja, lämmityskattiloita, öljypolttimia ja ilmastointilaitteita. Töitä on tarjolla myös kiinteistöjen huollossa sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopiskeluiltoja 2-3 viikossa. Lähiopetuksen määrään vaikuttaa sekä aikaisempi osaamisesi että se, kuinka nopeasti haluat opinnoissasi edetä. Ammatilliset opinnot järjestetään Sampo-kampuksella (Sepänkyläntie) ja asennuskohteissa. Yhteisten tutkinnon osien opetus järjestetään Hansa-kampuksella (Ruutikellarintie) tai Moodle-verkkototeutuksena. Koulutus sopii erinomaisesti toteutettavaksi myös oppisopimuksena.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854768/reformi/tiedot

Koulutuksen ohjeellinen suomen kielen kielitaitovaatimus on A2.2.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen, puh. 040 128 1935, etunimi.sukunimi@vamia.fi

Opettaja Petri Latvala, 040 183 7068, etunimi.sukunimi@vamia.fi

 
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.