Search

Koppi koulutuksesta

Kati Rinne ja Kaisa Eriksson työskentelevät ohjaajina Coronariassa. Takana on yli kymmenen vuoden työura lähihoitajana ja edessä opintoja, sillä kaksikko on aloittanut kuntoutus, – tuki- ja ohjauspalveluiden erikoisammattitutkinnon suorittamisen Vamiassa.

Kahden koon kaksikko: Kati ja Kaisa suuntautuu vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalaan, joka tukee hyvin heidän arkityötään Coronariassa. Coronarian Kuninkaantien asumispalvelut tarjoaa asukkailleen tuettua ja tehostettua palveluasumista. Asukkaita yksittäisissä asunnoissa ja ryhmäkodissa on yhteensä viisitoista. Henkilökunnasta löytyy niin lähihoitajia kuin sosionomejakin.

Kaisa ja Kati lähtivät takaisin koulun penkille innokkaina. Kati kuuli koulutusmahdollisuudesta Vamian vieraillessa työpaikalla, Kaisa puolestaan esimiehensä toimesta.

-Täytyy kiittää esimiestä tästä mahdollisuudesta. Hän teki paljon taustatyötä, että pääsimme aloittamaan tutkinnon suorittamisen

Sekä Kati että Kaisa kiittävät erikoisammattitutkinnon käytännönläheisyyttä. Lähipäiviä on noin 1-2 kuukaudessa, joten vuorotyön ja opiskelun yhteensovittaminen on helppoa.

-Erikoisammattitutkinnon suorittaminen vie paljon, mutta antaa vielä enemmän. Koen, että minulla on nyt paljon enemmän annettavaa sekä työlle että asukkaille, Kati kertoo.

-Koulutuksessa olen huomannut ja tajunnut myös oman ammattitaidon ja arvostukseni omaa osaamistani kohtaan on noussut, Kaisa sanoo tyytyväisenä.

Palkintona uusia ajatuksia ja suklaata

Työkaverit ovat tehneet yhteistyötä myös opintoihin kuuluvien tehtävien kanssa. Tehtäviä on tehty niin kirjastossa, Vamialla kuin Kaisankin luona. Palkintona on nähdä, kuinka asioita voi tehdä eri tavalla ja miten omia ajatuksiaan voi jakaa työkavereiden kanssa. Palkintona on toki usein suklaakin, kun tehtävät saadaan tehtyä, naiset nauravat.

Opinnot päättyvät ensi vuonna. Työyhteisössä on jo sovittu, että kuntoutus,- tuki- ja ohjauspalveluiden erikoisammattitutkinto saa jatkoa. Katin ja Kaisan jälkeen uudet työntekijät pääsevät kehittämään osaamistaan.

 

 

 

 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.