Search

Johtamisen erikoisammattitutkinnosta markkina-arvoa työelämään

Mirva ”Minttu” Ceesay toimii ravintoloitsijana lounas- ja tilausravintola Vanhassa Pankissa Laihialla. Vamialla Mirva on tuttu kasvo. Takana on jo kaksi ammatillista perustutkintoa ja uusimpana Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

– Suoritin sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon Vamialla ja valmistuin hammashoitajaksi. Työllistyin nopeasti, mutta ravintola-ala veti puoleensa, joten aloitin ravintola- ja catering-alan opinnot hammashoitajan työni ohella. Vuonna 2017 perustimme Vanhan Pankin. Samoihin aikoihin valmistuin Vamialta kokiksi. Kun töissä oli hetken seesteisempää, päätin jälleen lähteä kasvattamaan markkina-arvoani työelämässä kehittämällä esimiestaitojani, kertoo Mirva.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on tarkoitettu esimies- ja johtotehtävissä toimiville, jotka haluavat kehittää oman vastuualueensa toimintaa ja esimiestaitojaan. Koulutus sopii erinomaisesti myös yrittäjille. Koulutus kestää keskimäärin 1,5 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

– Koska olin toiminut jo pitkään ammatissa ja työkokemuksesi oli laaja ja monipuolinen, suoritin koulutuksen oppisopimuspohjalta omassa yrityksessäni. Koulutukseen kuului 13 lähipäivää etäopintojen lisäksi. Valinnaisissa opinnoissani keskityin henkilöstön ja osaamisen kehittämiseen sekä projektien johtamiseen. Koulutus onkin tuonut toimintaamme strategisempaa näkemystä, määrätietoisuutta ja tehokkuutta. Työprosesseja on selkeytetty ja toiminta on entistä jäsennellympää, mikä lisää ennustettavuutta ja parantaa riskien hallintaa. Ja toki on tärkeää oppia johtamaan itseäänkin, Mirva naurahtaa.

Mirva on ollut aktiivinen niin Laihian Yrittäjissä, YHYRES-yhdistyksen toiminnassa kuin Nuori yrittäjyys -hankkeessakin.

– Minulla on tapana sanoa opinpolkuaan suunnitteleville nuorille, että ikinä ei ole valmis. Seuraavan askeleensa pitää kuitenkin tietää. Täältä Vaasan seudulta ja Kyrönmaalta löytyy mahdollisuuksia moneen, ja nykyään koulutusta järjestetään todella monimuotoisesti ja joustavasti, lähes jokaiseen elämäntilanteeseen sopivasti, muistuttaa Mirva.

Entä mikä on sinun seuraava askeleesi, Mirva?

– Tietopankkini ei vielä ole täynnä. Aloitan työn ohella merkonomiopinnot Vamialla tänä keväänä. Tavoitteena on kehittää osaamistani kirjanpidosta, tietotekniikasta ja markkinoinnista. Excelkin pitäisi nyt vihdoin ottaa kunnolla haltuun!

 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.