Search

Jatko-opintokelpoisuus

Vamialta saat erinomaisen pohjan jatko-opintoihin 

Hei peruskoululainen! Tiesitkö, että sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus suoritettuasi minkä tahansa ammatillisen perustutkinnon. Tämä tarkoittaa sitä, että voit halutessasi hakea ammattitutkinnollasi opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.  

Haluaisitko esimerkiksi olla insinööri, sairaanhoitaja, hotellijohtaja tai myyntipäällikkö? Vamialla voit opiskella ammatillisen perustutkinnon sinua kiinnostavalta alalta ja saat hyvän pohjakoulutuksen moniin eri ammatteihin. Opit miten asiat tehdään oikeassa työelämässä ja taitoja, joita työnantajat arvostavat. Ammatillisen koulutuksen jälkeen voit rakentaa omaa koulutuspolkuasi niin pitkälle kuin itse haluat.  

Pelkäätkö, että valitset väärän alan? Ei hätää. Sinun ei ole pakko jatkaa korkeakouluopintoja samalla alalla mitä opiskelet ammatillisessa koulutuksessa. Jos esimerkiksi haluat poliisiksi, sinulla on suuri hyöty vaikkapa ohjelmointitaidoista tai siitä, että osaat erilaisten ajoneuvojen korjaus- ja huoltotöitä. Kaikki koulutus vie sinua aina eteenpäin.  

Vamialla voit myös valita erilaisia yksilöllisiä opintopolkuja, jotka tukevat sinun siirtymistäsi korkeakoulun. Erityisesti VAMK-väylä tai kahden tutkinnon suorittaminen lisäävät mahdollisuuksiasi jatko-opintopaikan saamiseen korkeakoulusta.  

Muista myös! Sinulla on aina hyvät mahdollisuudet työllistyä suoraan alalle, jota olet Vamialla opiskellut.
Korkeakouluun voi hakeutua opiskelemaan myöhemminkin, sinne ei ole ikärajaa eikä jatko-opintokelpoisuutesi vanhene.  

Haluatko tietää lisää mahdollisuuksistasi? Ole rohkeasti yhteydessä Vamian opinto-ohjaajiin. Me autamme sinua löytämään mieluisan opintopolun.  

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.