Search

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto

Erikoisosaaminen vaatii halua kehittää itseään

Vamialla syksyllä alkanut hius- ja kauneusalan erikoisammattitutkinto on ensimmäinen alan jatkokoulutus Pohjanmaalla. Alkaneen koulutuksen kokemuksista kertovat kampaajat Jennan ja Iinan, Sky-kosmetologi Minna sekä Salon Adelaiden kosmetologitiimi Susanna, Erle ja Tanja:

– Vihdoinkin saa opiskella alan jatkotutkintoa Vaasassa. Kaikki koulutukset ovat oikeastaan Helsingissä ja sinne on pitkä matka, aloittaa Salon Adelaiden omistaja Susanna.

Odotukset koulutusta kohtaan ovat täyttyneet jo ensimmäisen koulutusvuoden aikana, vaikka työn ja perheen sovittaminen opiskeluun on ollut haastavaa. Tämän lisäksi koronapandemia on lisännyt omat haasteensa opiskeluun. Opiskelijat kuitenkin kokevat, että etäjaksojen alkaessa opettajat ovat mukautuneet tilanteeseen nopeasti ja pystyneet järjestämään koulutuksen hyvin ja saaneet alan asiantuntijoita ja kouluttajia opettamaan Teamsin välistyksellä.

Opiskelijat Iina, Minna ja Jenna

Harmituksen aiheitakin toki on, esimerkiksi kaikki yritysvierailut, messut ja vaihtomahdollisuudet ovat kariutuneet pandemian myötä. Osa mietti jopa opintojen keskeyttämistä tai siirtämistä parempaan ajankohtaan, mutta kun on ollut viitseliäs ja uhrannut enemmän aikaa opintoihin kotona, niin on oppinut sisäistämään uutta asiaa etäopinnoissakin:

– Opettajat ovat olleet joustavia ja osanneet antaa sellaisia tehtäviä, joita on voinut tehdä kotona. Apua on aina saanut, jos joku asia ei ole onnistunut, kertovat Iina ja Erle.

– Ja vanha koirakin on oppinut paljon uusia teknisiä asioita pandemian aikana, naurahtaa Susanna.

Hyöty koulutuksesta on ollut konkreettista. Itsensä johtamiseen on alkanut kiinnittää huomiota, samoin omaan jaksamiseen – näihin asioihin on koulutuksesta saanut paljon apua. Asiakkaat ovat arvostaneet oman luottokampaajan/ -kosmetologin jatkokoulutusta. On enemmän tietoutta vastata valveutuneiden asiakkaiden kysymyksiin ja kysyntäänkin. Yleistietämys on lisääntynyt valtavissa määrin koulutuksen myötä.

– Päivittäisessä työskentelyssä tulee nyt ajateltua tekemistään uusin silmin ja huomannut, että asioita voi toteuttaa toisellakin tavalla, kertoo Iina.

Markkinoinnin ja myynnin opiskelu on herättänyt ajatuksia liiketilojen ja asiakaspalvelun kehittämisestä, uskalletaan luottaa omiin taitoihin ja lähestyä asiakasta helpommin. Luovuus työssä on lisääntynyt ja varmuus omaan työskentelyyn on vahvistunut. Koulutus on jopa kannustanut lähtemään oman liikkeen avaamiseen:

–  Olen saanut paljon apua opiskeluryhmältä ja opettajilta oman liikkeen suunnitteluun ja avaamiseen. Kaikki uudet ystävät ja kollegat on tsempanneet ja kannustaneet mua. On ollut kiva saada tukea, kertoo Iina.

Salon Adelaiden Erle, Susanna ja Tanja

Salon Adelaiden jo valmiiksi tiivis työyhteisö on hioutunut yhteen yhä enemmän. Yhdessä on mietitty, miten palveluita siirretään omaan toimintaan ja suunnitellaan tulevaisuutta. He kokevat koulutuksella olevan valtava arvo yrityksen imagon nostatuksen näkökulmasta:

– Nyt jo huomataan, että asiakkaat arvostavat meitä enemmän. Ja onhan tämä aika mahtavaa, että meitä neljä samasta yrityksestä osallistunut samaan aikaan erikoisammattitutkintoon, sanoo Susanna

Hius- ja kauneusalan erikoisammattitutkintoa kannattaa lähteä opiskelemaan kaikkien, joita itsensä kehittäminen kiinnostaa ja jotka haluavat päästä eteenpäin omassa työssään ja ammatissaan. Paloa tarvitaan, jotta jaksaa opiskella työn ja arjen ohessa. Peruskoulutuksen jälkeen tarvitaan muutama työvuosi alle, jolloin kartuttaa omaa ammattitaitoaan ja oppii tuntemaan oman kädenjälkensä.

– Erikoisosaaminen vaatii halua kehittää itseään ja aikaa siihen, että pystyy sovittamaan opiskelun muuhun elämään. Opetus Vamialla on monipuolista ja hyvää, toteaa Minna.

Seuraava Vamian hius- ja kauneusalan erikoisammattitutkinnon koulutusryhmä aloittaa ensi syksynä.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.