Search

OPVA haltuun – Framåt med SSS

Hankeaika
1.1.2022 – 31.12.2023
Rahoittaja
 Opetus- ja kulttuuriministeriö (strategiarahoitus)
Budjetti
Hankkeen vaihe
Kesken
Hankkeen verkkosivut
Aoe.fi

OPVA haltuun -hanke pohjautuu tarpeeseen opintovalmiuksia tukevien opintojen (OPVA) yhtenäisyydestä. Hanke toimii OPVAn äänenä ja polkuna: OPVA-opinnot tulevat vielä kattavammin sekä oppilaitosten että muiden tahojen tietoisuuteen ja hankkeen tuotteet näyttävät suunnan ja tarjoavat välineitä OPVA-opintojen toteuttamiselle.

Hankeverkosto muodostuu 63 ammatillisen koulutuksen järjestäjästä. Tämän verkoston voimin hankkeessa luodaan OPVAn järjestämistä tukeva koulutuskokonaisuus. Hankkeessa laaditut mallit, materiaalit, oppaat ja suositukset yhtenäistävät OPVA-käytäntöjä. Hyvien OPVA-käytänteiden jakamisella ja henkilöstölle suunnatuilla koulutuksilla ja tiedotteilla tähdätään OPVA-toimijoiden osaamisen vahvistumiseen. Näin OPVA-opintojen toteuttaminen on yhdenvertaisempaa.

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelevalla on oikeus saada tarvitsemaansa tukea ja ohjausta opintoihinsa. Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot (OPVA-opinnot) on tarkoitettu opiskeluissa tarvittavien taitojen vahvistamiseen. OPVA-opintoja voidaan järjestää esim. matematiikassa, tietotekniikassa, suomen kielessä tai muissa kielissä. Näiden lisäksi opiskelija voi OPVA-opinnoissa saada tukea opiskelutaitojen tai elämänhallinnan kehittämisessä. OPVA-opinnot suunnitellaan yksilöllisesti vastaamaan opiskelijan tarpeisiin.

Hanke tähtää pysyvään muutokseen ammatillisen koulutuksen järjestäjien toiminnassa sekä siihen, että OPVAn soveltaminen yhtenäistyy ja mahdollisimman monelle tarjoutuu mahdollisuus toisen asteen opintoihin ja tutkinnon suorittamiseen.

Hankkeen blogista voi seurata mennyttä, ajankohtaista ja tulevaa: blog.edu.turku.fi/opva/

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.