Search

CaBatt – Capacity Building for Battery Teachers in Vocational Education and Training

Hankeaika
1.9.2023 -31.12.2025
Rahoittaja
KA220-VET – Ammatillisen koulutuksen yhteistyökumppanuudet
Budjetti
€ 250 000
Hankkeen vaihe
Hankkeen verkkosivut

2023-1-FI01-KA220-VET-000160282

KOHDERYHMÄ: Ammatillisen koulutuksen opettajat ja ohjaajat, jotka työskentelevät akkualan koulutuksen parissa

PARTNERIT: Vamia/Vaasan Kaupunki, Suomi – Suomi (koordinaattori), Skellefteå Kommun – Ruotsi, Fagskulen Vestland – Norja, ATEC Training Academy – Portugali, Technical university of Ostrava – Tšekin tasavalta

HANKEKUVAUS:

Konsortio: Hankekonsortio koostuu viidestä kumppaniorganisaatiosta Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Portugalista ja Tšekin tasavallasta. Hanke on osa Erasmus-hanketta The Alliance for Batteries Technology, Training and Skills (ALBATTS). Tavoitteena on tehdä osa Albatts-hankkeen tuloksista kestäviksi tarjoamalla Erasmus-kursseja akkuteollisuudelle.  Kaikki tämän hankkeen kumppanit ovat myös Albatts-hankkeen kumppaneita.

Tavoitteet: Kehittyvä akkuteollisuus tarvitsee paljon työvoimaa. Yli 70 prosenttia työntekijöistä on työläisiä. Tarvitaan peruskoulutusta, uudelleenkoulutusta ja täydennyskoulutusta sekä päteviä opettajia ja kouluttajia. Tämän hankkeen avulla haluamme antaa ammatillisen koulutuksen opettajille eri puolilla Eurooppaa nykyaikaiset akkutaidot ja -verkostot, jotka parantavat ammatillisen koulutuksen tarjoajien valmiuksia tarjota laadukasta koulutusta akkualalle. Tämä hanke perustuu Erasmus+ -hankkeessa ALBATTS havaittuihin tarpeisiin.

Toteutus: Luodaan ja pilotoidaan 5 kansainvälistä temaattista koulutusta akkualan ammatillisen koulutuksen opettajille. Ne koostuvat verkossa toteutettavasta osasta ja kolmipäiväisestä kontaktiopetustapahtumasta. Koulutustapahtumat ovat temaattisia, ja ne järjestetään Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Portugalissa ja Tšekin tasavallassa. Kukin kurssi suunnitellaan ja toteutetaan avaintoimintakokonaisuuteen1 kuuluvien Erasmus+-kurssien laatustandardien mukaisesti (Oppimiseen liittyvä henkilöiden liikkuvuus). Kullekin kurssille kehitetään digitaalisia merkkejä tunnustamisen helpottamiseksi.

Projektin tulokset: Luomalla korkeatasoisia, uusinta tietotaitoa edustavia kursseja, jotka ovat tukikelpoisia Erasmus+:n avaintoiminnon 1 (yksilöiden oppimisliikkuvuus) rahoituksen puitteissa, voimme varmistaa, että akkualan osaamista ja verkostoja omaavien opettajien määrä kasvaa ympäri Eurooppaa. He voivat tarjota opiskelijoille laadukasta ja nykyaikaista koulutusta, joka vastaa kehittyvän akkualan työvoimatarpeisiin ja helpottaa siten vihreää siirtymää Euroopassa. Hankkeen odotetaan lisäävän ammatillisen koulutuksen opettajien kiinnostusta akkuteollisuutta kohtaan.

Kansainvälisyyspäällikkö
Sandbacka Katarina
040 711 7070
  • Hallinto
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.