Search

Escarmatilla osaaminen kehittyy, eikä työ ole yksitoikkoista

Emma Mäki on työskennellyt Escarmatilla asentajana kesästä 2021 lähtien. Hän kokee, että työpaikka Escarmatilla on ollut onnenpotku.

– Valmistuin sähkö- ja automaatioasentajaksi keväällä 2021. Työpaikat olivat korona-aikana kiven alla. En ollut aikaisemmin kuullut Escarmatista, mutta entinen luokanohjaajani ja kaverini suosittelivat paikkaa. Tulin käymään täällä ja sain aloittaa melkein saman tien, Mäki kertoo.

Mäki oli yllättynyt siitä, miten isoja projekteja Escarmat tekee ja kuinka monipuolista työ on.

– En tiennyt mitä odottaa, mutta yllätyin positiivisesti.

Asentaja tekee työn alusta asti

Mäki työskentelee Escarmatilla sähkökeskusten kokoonpanossa. Ensin keskukset kootaan mekaanisesti, mitataan kourut ja kiskot. Sitten kalustetaan oikeat komponentit valmistuspiirustusten mukaan. Komponentit ja johtimet asetetaan paikalleen valmistuskuvien mukaisesti. Kuvista nähdään, mitä komponentteja käytetään ja mihin paikkoihin ne pitää asentaa.

– Asennuksen jälkeen piippaamme itse kaikki johtimet, ennen kuin ne menevät tarkastajalle. Piippaaminen tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi riviliittimeltä menee johdin sulakkeelle, piippaamalla testataan, että johdin on todella kytketty oikeaan paikkaan alkupisteestä loppupisteeseen asti.

Escarmatilla tarkastaja tarkistaa vielä kaikki tuotteet ennen asiakkaalle lähettämistä. Jos hän huomaa virheitä, asentaja pääsee korjaamaan ne itse.

– Mielestäni on kiva, jos minulle tullaan sanomaan virheistä. Keskustelut ovat hyviä ja niiden avulla kehityn paremmaksi. Meillä virheisiin suhtaudutaan inhimillisesti, eikä ketään syyllistetä.

Työkaverit auttavat mielellään

Mäen mukaan asentajan työ vaatii kärsivällisyyttä ja uteliaisuutta. Työstettävät sähkö- ja automaatiokaapit vaihtelevat koko ajan. Kun osaaminen karttuu, Escarmatilla saa myös vastuuta.

– Olen kova kyselemään työkavereilta, miten he tekevät työnsä, koska jokaisella on vähän oma tapansa. Mitä enemmän asennusta tekee, sitä fiksumpia johdotustapoja keksii. Omaa työtä helpottaa esimerkiksi se, kun laittaa johdot järkevässä järjestyksessä kaappiin.

Mäen mukaan asentajan työn oppii nopeasti. Escarmatilla työkaverit auttavat ja ohjaavat mielellään.

– Meillä on tosi hyvä yhteishenki, eikä ketään jätetä ulkopuolelle. Myös selkeät ruoka- ja kahvitauot ovat plussaa. Silloin tulee oikeasti juteltua työkavereiden kanssa.

Teksti: Escarmat

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.