Search

Escarmat – Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Jari Seppälä työskentelee soluesimiehenä Escarmatilla. Tittelistään huolimatta mies ei ole tekemisissä biologian vaan sähköteollisuuden kanssa. Seppälä haki uusia ajatuksia ja tukea omaan työhönsä Vamian lähiesimiestyön ammattitutkinnosta.

Jari Seppälä on tullut taloon reilut kymmenen vuotta sitten. Työura alkoi kojeistoasentajana, mutta nykyään miehen leipätyö liittyy ohjauspaneelien valmistuksen ohjaamiseen.

-Vastuullani on paneelien toimitusprosessi. Tapaan asiakkaan ja keskustelemme asiakkaan toiveista, jonka jälkeen aikataulutan tilauksen, vastaan sen valmistuksesta, aikataulusta ja laadusta, Seppälä luettelee.

Seppälän solussa työskentelee yhteensä 15 asentajaa ja mies itse on vastuussa tuotantopäällikölle. Hän kehuu tiimiään.

-Olen taustaltani kojeistoasentaja, mutta kyllä välillä pitää kysyä apua alaisilta. He hallitsevat nykyään käytännön minua paremmin, mies naurahtaa.

Vamian lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaminen on edennyt loppusuoralle. Seppälä kertoi miettineensä, joudutaanko koulutuksessa istumaan kankeana ja kauluspaidat päällä? Huoli on osoittautunut turhaksi ja meininki on ollut Seppälän mukaan rentoa. Hän ja muut tutkinnon suorittajat istuvat koulutuksessa yhden päivän kuukaudessa.

-Voin suositella koulutusta. Tämä sopii hyvin työssäkäyvälle ihmiselle. Lähipäiviltä ei voi oppia kaikkea, mutta suurimmat ahaa-elämykset tulevatkin arjessa. Huomaan, että voin hyödyntää jotain kuulemaani ja lukemaani asiaa omassa työssäni.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaminen kestää kokonaisuudessaan noin 1,5 vuotta. Tutkinnossa on valinnaisia osia, joista Seppälä on valinnut henkilöstötyön ja kehittämissuunnitelman. Henkilöstötyössä Seppälän työn alla on oman solun perehdytyssuunnitelman päivittäminen.

-Kehittämissuunnitelman suhteen meille tuli sattumalta asiakasprojekti, joka sopii aihealueeseen hyvin. Kehittämisen alla on mm. pienkaavioiden dokumentointi, tuotteiden räätälöinti ja aikataulutus.

Mies jakaa koulutuksesta kiitosta opettajalle, työnantajalleen ja ennen kaikkea vaimolleen.

-Jos ollaan rehellisiä, niin vaimoni tämä koulutuksen Vamian kotisivuilta löysi. Oma esimieheni Niko Laurila sekä tuotantojohtaja Nora Möttönen tukivat ajatusta, joten päätös lähteä koulutukseen oli lopulta helppo.

Näyttää siltä, että menestyvän miehen takaa löytyy tässä tapauksessa myös viisas vaimo – ja kannustava työantaja.

 

 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.