Search

ABB Motors yhteistyö

Reilu vuosi sitten ABB Motorsin ja Vamian yhteistyössä aloitettu käämijä-kytkijä -oppisopimuskoulutus on nyt paketissa. Työssä oppineilla käämijöillä on nyt plakkarissaan tuore sähköteollisuuden ammattitutkinto

Kymmenen reipasta nuorta miestä sai keskiviikkona 30.10 järjestetyssä päätöstilaisuudessa todistuksen suoritetusta sähköteollisuuden ammattitutkinnosta. Koulutuksessa yhdistyivät räätälöity teoriaopetus Vamiassa ja työssäoppiminen Motorsin sähkömoottoreiden kääminnässä, kytkennässä ja kokoonpanolinjalla.

Koulutuksen järjestäjät olivat erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä tutkinnon saaneista oppilaistaan, joilla oli hyvä asenne ja halu oppia. Kiitokset lähetettiin myös linjalla työskenteleville kouluttajille. Motorsin kouluttajien ammattitaito ja tuki kautta koko koulutuksen olivat erittäin tärkeässä roolissa.

Kurssilaiset totesivat saaneensa todella hyvän ammattitaidon koulutuksessa ja todistus on valttikortti työmarkkinoilla. Motorsilla pystytään vielä tämän vuoden puolella työllistämään neljä koulutettua käämintätyöhön. Toiveissa on, että yhteys säilyy kaikkien kurssille osallistuneiden kanssa.

-Vaikkemme pystyneetkään tässä vaiheessa vielä kaikkia kurssilaisia työllistämään niin tilanteet vaihtelevat, joskus hyvinkin nopeasti ja esimerkiksi vuoden vaihteessa katsotaan tilanne uudestaan, kommentoidaan Motorsin puolelta.

Omalle alalle mutkan kautta

Miska Saarelalla täyttyi lokakuun lopussa kaksi isoa tavoitetta; hän suoritti sähköteollisuuden ammattitutkinnon ja sai tutkinnollaan vakituisen työn Motorsin käämintätiimissä.

Aina oma ala ei löydy ensimmäisellä yrittämällä. Miskalla on pohjalla yksi ammatillinen tutkinto, hän on koulutukseltaan CNC-koneistaja, mutta kun sen alan töitä ei valmistumisen jälkeen ollut tarjolla teki tämä kolmen lapsen isä töitä neljä vuotta maalarina alihankintahommissa.

-Tuumasin, että sitä tehdään, mitä on tarjolla. Tämä oppisopimuskoulutusmahdollisuus tuli osuvaan saumaan. Alan vaihtaminen alkoi houkutella, kun jouduin lopettamaan maalaushommat allergian takia. Hiekkapuhallus- ja kokoonpanohommia tein vielä alihankintahommissa, mutta ne eivät tuntuneet omalta jutulta.

Mies jakaa kiitokset laajasti ja erityisesti työpaikkaohjaajanaan toimineelle Sarille, kaikille kouluttajilleen sekä Matille koulutuksen onnistuneista järjestelyistä. Hän kehuu kouluttajien olleen mahtavia ja kannustavia ja saaneensa erittäin hyvän kokonaiskuvan Motorsin toiminnasta.

-Olen erittäin tyytyväinen, että pääsin mukaan ABB:n oppisopimuskoulutukseen, minua kiinnosti juuri se tekemällä oppiminen. Aluksi oli kaksi päivää viikossa tietopuoleisia opintoja, mutta myöhemmin päästiin tekemään kunnon töitä. Työ on ollut todella monipuolista. Olemme muun muassa melkein kokonaisuudessaan käyty läpi sähkömoottorin tuotantovaiheet; käämintä ja kytkentä, liitäntä, runkoon puristus, kokoonpano ja koestus. Ainoastaan maalaus ja pakkaus jäi vielä käymättä läpi. Sopivassa suhteessa oli teoriaa ja käytäntöä. Kyllä kannatti ottaa riski ja hakeutua uudelleen koulutukseen. Kiitos hyvästä koulutuksesta, loistava kokonaisuus!

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.